Careerbuilder Nederland nu lege huls?

Logotype CareerBuilder Eind oktober 2011 schreef ik al over het mogelijk slapende bestaan van CareerBuilder in Nederland. Nu heeft Amerika’s grootste vacaturesite nooit een voet aan de grond kunnen krijgen in Nederland, maar volgens voormalig managing director Wouter Goede zou de vacaturesite voorlopig geen budget vrijmaken voor ons kikkerlandje. Aansturing van CareerBuilder Nederland zou voortaan plaatsvinden vanuit de UK, door Tony Roy (President CareerBuilder  EMEA).

Op bovengenoemd artikel werd vrij fel gereageerd door Liban Ismaël, volgens zijn LinkedIn profiel een online recruitment executive uit de UK, maar volgens zijn reactie Senior Account Manager van CareerBuilder Groep Nederland… Die in zijn reactie het volgende stelde:

Wij gaan keihard Nederlandse Human Capital Markt aanvallen, dus maak je borst maar nat.

We zijn ondertussen een paar maanden verder en CareerBuilder Nederland is in de tussentijd in vacaturevolume alleen maar verder afgegleden; dus die keiharde aanval is er niet gekomen. En het is nog waarschijnlijker geworden dat  CareerBuilder Nederland de komende tijd helemaal geen aanval gaat inzetten.

Want hoewel de Nederlandse site een vacature voor een National Account Executive (M/V) voert, schijnt deze vacature voorlopig niet ingevuld te gaan worden. Navraag bij Roy of er al dan niet sprake is van een hiring freeze in Nederland leverde geen directe reactie op. Maar het heeft er alle schijn van dat Careerbuilder Nederland een lege huls is geworden.

Dit is overigens de vacature:

image

En dit is de sollicitatie-informatie:

image 

 

De locatie is omgeving Amsterdam? Heeft CareerBuilder niets eens meer een kantoor??

Geef een antwoord

2 Comments