Wegener gaat bezuinigen, JobTrack kind van de rekening?

Logotype Wegener Het is natuurlijk niet alleen CareerBuilder Nederland die het erg moeilijk heeft. Want wat te denken van bijvoorbeeld JobTrack? De vacaturesite is onderdeel van Wegener. En wat heeft dit bedrijf vandaag bekend gemaakt? Inderdaad, bezuinigingen:

Nog sterker zal moeten worden ingezet op een organisatiemodel met een substantieel lager kostenniveau en een structurele verlaging van de personele bezetting, waarvan de omvang in een later stadium bekend zal worden.

Zou dit het einde van JobTrack kunnen betekenen? Misschien niet, want er is ook sprake van een focus op online:

Wegener zal daarom in het lopende boekjaar nog meer dan voorheen moeten inzetten op een versterking van de digitale strategie.

Maar misschien volgt Wegener hierbij wel het recept van TMG. En dan ziet het er bijzonder somber uit voor de overlevingskansen van JobTrack. Want ik kan me niet voorstellen dat de vacaturesite een sterke bijdrage levert. En om de kans daarop te vergroten zijn ongetwijfeld forse investeringen nodig. Waar natuurlijk nauwelijks geld voor is. Maar in tegenstelling tot Spotajob en CareerID kan Wegener niet zomaar de stekker uit JobTrack trekken. Dat zou een te grote kapitaalvernietiging zijn. Dus is de ramsj de enige andere optie.

Stel je toch eens voor dat zowel Vacaturekrant als JobTrack in de aanbieding gaan? Dan is de daling van de huizenprijzen niets vergeleken met de waardedaling van kleine pay-to-post vacaturesites. Een waardedaling waar ook VNU Media hard aan meewerkt, overigens. Is er ergens nog een grote partij die kralen wil rijgen? Dan is nu de tijd om je slag te slaan! T.E.A.B.

Geef een antwoord