Ook VNU Media sluit SocialReferral in de armen

Logo en logotype SocialReferral Toe maar. Was een kleine tien dagen geleden Broadbean de eerste die als distributeur van SocialReferral kon worden geannonceerd; vandaag is de exclusieve reseller overeenkomst tussen SocialReferral en VNU Media wereldkundig gemaakt. Het nieuwe jaar is crescendo begonnen voor SocialReferral!

En die exlusieve reseller overeenkomst betekent zelfs de oprichting van een geheel nieuwe business unit binnen VNU Media: VNU Media Recruitment Solutions. Volgens het persbericht zal deze business unit zich richten op het leveren van nieuwe recruitment services en solutions. Waarbij ik me onwillekeurig afvraag of die merkwaardige Intermediair CV Service ook onderdeel gaat worden van deze nieuwe business unit. Laten we hopen van niet…

Volgens Erik Hoekstra (CEO VNU Media) past de samenwerking als een handschoen:

Door het unieke product van SocialReferral.com toe te voegen aan het portfolio van VNU Media kunnen wij nu beide wervingskanalen aan onze relaties aanbieden. De samenwerking met SocialReferral.com past perfect in onze strategie om de komende jaren, naast onze bestaande producten, steeds meer services en solutions aan onze klanten te kunnen bieden.”

Dat weten we dan ook; VNU Media gaat binnen online recruitment haar focus dus langzaam verschuiven van content naar services. De vlucht naar voren lijkt hiermee te zijn ingezet, waar de komst van de freemium vacaturesites ongetwijfeld een extra duwtje hebben gegeven. En daarmee wordt SocialReferral ineens een bijzonder belangrijke component in een krakend verse strategie. Waarmee de kansen op succes van SocialReferral natuurlijk een stuk groter zijn geworden; tenslotte is de toekomst van VNU Media hier nu mede op gebaseerd.

Overigens is de exclusieve reseller overeenkomst uitsluitend voor Nederland van toepassing; VNU Media heeft geen buitenlandse activiteiten. Voor SocialReferral reikt de ambitie echter een stuk verder. Niet alleen is de distributie-overeenkomst met Broadbean hiervan een bewijs, ook de volgende uitspraak van Guido Nieuwkamp (Co-founder & Managing Partner SocialReferral) geeft dit ondubbelzinnig aan:

Met VNU als partner verstevigen we onze marktleiderspositie in Nederland en kunnen we ons verder richten op de internationale expansie in Europa en Amerika.

Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat een volgende buitenlandse distributeur gemeld zal gaan worden. Ik wacht rustig af.

Geef een antwoord

1 Comment