Quintin Schevernels vertrekt bij VNU Media

Quintin Schevernels Eerder vandaag was er het bericht over de samenwerking tussen VNU Media en SocialReferral. Maar er is nog meer opvallend nieuws over VNU Media te melden. Nieuws dat ik nooit had verwacht en daarom des te schokkender is: Quintin Schevernels (COO) vertrekt per 1 april 2012.

Voor mij is Schevernels de verpersoonlijking van de online shift die VNU Media de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, de man achter Nationale Vacaturebank en Intermediair (oke, en Tweakers…) en de aanjager van het San Diego project. En daarmee in mijn optiek een lifer binnen VNU Media. Maar ten aanzien van die laatste verwachting zat ik dus helemaal fout.

Hoewel… Schevernels vertrekt weliswaar bij VNU Media, maar blijft wel aandeelhouder. Het vertrek is namelijk in goede harmonie met Erik Hoekstra (CEO) en de Raad van Commissarissen tot stand gekomen. Toen Schevernels in 2007 via deelname in een management buy-out binnen VNU Media terecht kwam was er het vooruitzicht op de CEO positie binnen enkele jaren. Maar de financiele crisis in 2008 en de daarop volgende krimp zorgde ervoor dat dit vooruitzicht uit beeld verdween. En daarmee een uitdaging die Schevernels zoekt. Tegelijkertijd zorgde de krimp voor een te grote overlap tussen de functies van Hoekstra en hemzelf. En daarom heeft Schevernels ervoor gekozen om een nieuwe uitdaging buiten VNU Media te gaan zoeken. Waarvoor hij vanaf 1 april dus alle tijd heeft.

Met Schevernels verliest VNU Media een man met een grote liefde voor alles wat online heet. En met een grote ervaring in en visie op online recruitment. Wat ongetwijfeld een groot gemis zal betekenen voor het bedrijf. Overigens is het de ambitie van Schevernels om nog voor zijn vertrek de nieuwe versie van Nationale Vacaturebank (op basis van San Diego) te lanceren.

Vanaf deze plek wens ik Schevernels alle succes toe bij zijn zoektocht naar nieuwe uitdagingen en hoop dat hij deze niet al te ver van het online recruitment wereldje zal vinden. Het zou er een stuk saaier door worden.

Geef een reactie

6 Comments