VNU NU wil ik wel

Enige tijd geleden solliciteerde ik naar de functie van CEO bij USG. Helaas heeft USG gekozen voor een Belgische bestuurder om de frietkot in Almere te beheren. Ik ben eigenlijk nog steeds in afwachting van mijn afwijzing. Vandaag zag ik echter op Banenmatch een leuke vacature als Key Account Manager bij VNU.

Nou vind ik VNU hoe dan ook een mooi bedrijf. Ik heb daar eerder lovende proza over geschreven op Recruitmentmatters.nl. Niet alleen omdat er onder het pand van de VNU een Hema zit en de broodjes bij de Ijkantine zo lekker zijn. Vooral omdat het een Nederlands bedrijf is, dat een mooi aandeel heeft in AMC NL. Nou heb ik een aantal jaren geleden ooit gesolliciteerd bij de VNU, waarna de COO Quintin Schevernels mij in drie zinnen afwees:

Martijn ik denk dat wij de eerste week een fantastische tijd zouden hebben

De tweede week mooie slagen zouden maken

Tegen de derde week zouden wij elkaar het pand uit vechten.

 Om heel eerlijk te zijn hoe zeer ik ook het uitzicht waardeer bij de VNU over het Ij, de vraag is past de VNU ook bij mij ? Immers ik ben een social media en referal rakker en iemand die eigenlijk niet meer zo geloofde in jobboards. Ik zou eerder bij Linkedin Lena gaan werken dan in de hoek van de heer Hoekstra.

Vandaag hoorde ik dat VNU, ook social referal gaat doen, dat is natuurlijk smekkie naar mijn bekkie. Dus ik ga het toch maar weer proberen. Ik las in de advertentie dat men op zoek is naar een schaap met vijf poten. Het dichtste dat ik bij een schaap kom, is dat ik gek ben op lams shoarma. Wellicht hebben ze nog wat overgebleven gen materiaal van schaap Dolly, dat zij bij mij kunnen inspuiten. Maar hier ga ik dan :

 

Beste Quintin,

Ik las de vacature van Key account manager bij VNU. Ik denk dat ik geknipt zou zijn voor deze functie. Ten eerste omdat men op zoek is naar een schaap met vijf poten, voor het juiste salaris wil ik best een wollen vachtje aantrekken. Wat mij vooral aantrekt aan een functie bij VNU is het feit dat jullie nu ook social gaan.

Ik vind het een mooie stap die VNU maakt, het is voor mij ook een uitdaging om bij jullie de social referal tak te komen bestieren. Ik heb namelijk meer met stieren dan met schapen. Als iemand social is ben ik het wel, de biertjes die wij nog eens samen drinken in Amstelveen bevestiggen dit, lijkt mij. Daarnaast ga ik elke avond naar bed ga met mijn iPhone. Verder hebben jullie tal van eisen waaraan de kandidaat moet voldoen, waarvan ik uitga dat ik uiteraard volledig aan voldoe.  Aangezien je nu helemaal van de social ben, en CV’s zo 2008 zijn, kijk je maar op mijn linkedin profiel https://nl.linkedin.com/in/martijnjtsmit . Helaas ben ik niet zo knap als Charles Kalhorn en draag ik niet zulke hippe sokken,  maar wat ik te kort kom aan looks, compenseer ik volledig met ervaring.

Ik kan echter niet werken op Maandag, dan heb ik de kinderen en op vrijdag middag ook niet want dan presenteer ik Recruitment Friday op recruiter.fm. Daarnaast ben ik niet echt een ochtend mens dus voor 11:00 hoef je mij niet te verwachtten op kantoor en ga ook graag voor de file naar huis, zo rond een uur of 14:00. Maar in de tussen gelegen tijd ga ik knallen voor je.Wat maakt het uit, het is social dus ik zou ook de hele dag thuis op de bank kunnen zitten met mijn iPad.

Ik hoor graag wanneer ik mag beginnen, mocht je niet ingaan op mijn sollicitatie dan wens ik jou en alle medewerkers van VNU heel veel succes met jullie nieuwe aanwinst. Het is een hele goede stap voor jullie en gefeliciteerd.  

Met vriendelijke en sociale groet,

 

@martijnrecruit

 

P.s. zou de baan wel graag ad interim willen invullen

Geef een reactie