De kracht van social media

microfoon De kracht van social media is weer verbluffend. Op 7 januari stond er in de Elsevier een stuk van Wouter van Noort “Appels en apps van Amazon” Een leuk verfrissend stuk over de ambities van Amazon. Mijn verbazing was groot toen in het stuk ons bedrijf genoemd werd als leverancier aan Amazon:

“Het bedrijf is druk bezig mensen te werven, voor de standplaats Utrecht. Sinds december staan de vacatures op verschillende banenwebsites. ‘De kandidaten moeten zo snel mogelijk aan de slag’ zegt een woordvoerder van Independent Recruiters, dat in Nederland voor Amazon werkt”

Natuurlijk heb ik meteen contact gezocht met Amazon en met Wouter (via LinkedIn). Amazon is namelijk nog helemaal niet in Nederland en wij zijn (inmiddels waren) geen leverancier. Niemand bij ons kon zich ook herinneren Wouter te woord te hebben gestaan. Meteen natuurlijk ook getwitterd over deze situatie omdat het best gaaf is als leverancier genoemd te worden voor een bedrijf met de uitstraling van Amazon.

Inmiddels hebben we al een aantal sollicitaties binnen gekregen met interesse voor Amazon. Er is direct contact geweest met Amazon en we hebben de algemene voorwaarden voor levering inmiddels binnen.

Toen er vandaag nog een sollicitatie kwam bedacht ik me dat ik nog steeds niets van Wouter gehoord had en heb ik getwitterd dat “er nog niet gereageerd was door Elsevier nav het verzonnen stuk”

En boem, 5 minuten later hing Wouter aan de lijn #socialmediarocks. Hij was heel benieuwd hoe ik bij de term verzonnen stuk gekomen was. Hij had immers met een van mijn collega’s gesproken over Amazon en die had bevestigd dat wij leverancier zijn.

Ik heb Wouter uitgelegd dat we niet aan Amazon leveren maar dat we wel een partij bedienen die Amazon als verkoopkanaal gebruikt. Daarnaast zijn we wel trotse leverancier van Emerson (Rijswijk). Helemaal verzonnen is het stuk dus niet en Wouter vond dat hij geen fouten had gemaakt. Ik ben van mening dat er waarschijnlijk een heel mooie spraakverwarring is geweest in het korte telefoongesprek

De uitkomst is natuurlijk een mooie. Veel gratis PR en een aantal zeer interessante kandidaten. Mocht Amazon wel naar Nederland komen dan staan we vooraan.

Dit gastlog is geschreven door Olfertjan Niemeijer, directeur van Independent Recruiters

Geef een reactie

4 Comments
 • Anoniem
  says:

  Wouter,
  Wanneer je net zoveel energie steekt in het checken van je bronnen als in het schoonvegen van je straatje kunnen we hele mooie stukken van je verwachten.

 • Wouter van Noort
  says:

  Ik ben de journalist van Elsevier waar de heer Niemeijer het over heeft. Een aantal aanvullingen lijken mij op zijn plaats bij dit artikeltje.
  1) Ik heb zeer expliciet aan een vrouwelijke medewerkster van Independent Recruiters (1 van de 8) gevraagd: ‘Klopt het dat jullie een medewerker zoeken voor Amazon’. Het antwoord was bevestigend. Standplaats voor deze vacature was niet Rijswijk (Emerson) maar Utrecht. Spraakverwarring is daardoor erg onwaarschijnlijk.
  2) Het lijkt mij waarschijnlijker dat desbetreffende medewerkster mij per ongeluk meer informatie verstrekte dan op dat moment publiek was. En dat de heer Niemeijer dit op deze manier probeert recht te zetten.
  3) De vacature waar ik mij op baseerde is inmiddels verwijderd van de website van Independent Recruiters, nog een teken dat die wellicht wat te expliciet sprak over Amazon. Gelukkig is hij in cache nog gewoon te vinden. Als dit geen vacature is voor Amazon is, is de tekst en vooral de bekopping wel erg misleidend.
  Ik heb mij voor dit artikel gebaseerd op de vacaturetekst, het feit dat Amazon vlakbij NL recent een nieuw distributiecentrum heeft gebouwd en de medewerkster die ik heb geciteerd. Verzonnen is het dus allerminst. gelukkig is de bewering die ik doe vrij makkelijk te controleren, dus we zullen wel zien of Amazon binnenkort naar Utrecht komt.
   
   
   
   

  • olfertjan niemeijer
   says:

   Lieve Wouter,

   Hieronder de link naar de vacature. Zoals ik je al vertelde bertof een vacature bij Woger Trading gevestigd in Utrecht en Venray. Woger Trading is een zeer succesvol Internet bedrijf dat zijn producten werelwijd verkoopt via sites als E-bay en Amazon. In de vacature staat zeer duidelijk VIA Amazon en niet bij Amazon. Alsof elke Microsoft specialist (vaak in functietitels te lezen) bij Microsoft werkt De vacature is overigens vervuld en (was) daarom niet meer vindbaar op onze site:

   https://www.independentrecruiters.nl/vacatures/vacature_online_sales_coördinator_–_amazon_363318_11.html

   Was er eerder sprake van een misverstand nu kunnen we gewoon spreken van een toch op zijn minst zeer slecht luisterende journalist. Het is je nu namelijk al drie keer uitgelegd.

   Kom maar eens bij ons op bezoek en ik daag je uit ook maar iets te vinden dat leek op een eerder contact met Amazon!

   Maandag maar even bellen met je hoofdredacteur om nogmaals te bedanken voor je positieve aandacht.

   Het ga je goed,

   Olfertjan

   PS het twitter grapje over windesheim was wel een beetje flauw…