Vacaturesite top 10: Nu met Adver-Online…

Vacaturemonitor, positiefIk kan me beter niet wagen aan voorspellingen als het om plaatsen in de top 10 gaat. Want waar ik verleden week nog voorspelde dat Banenmatch haar eerste plaats in de komende weken wel zou kunnen vasthouden, is die situatie nu alweer veranderd. Inderdaad, Werk.nl heeft deze positie weer weten terug te veroveren.

Maar dat is niet het enige opvallende feit van deze week. Want we hebben een koekoeksjong in de top 10: VacatureBase. Dit is namelijk een van de stealthy vacaturesites van Adver-Online, de vacaturereseller. Die slots koopt van vacaturesites en doorverkoopt aan bedrijven die vacatures willen plaatsen. En het verschil tussen inkoop- en verkooprijs in haar zak steekt. En met VacatureBase dus haar leveranciers gaat beconcurreren. Classy!

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 1 – 3)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 1 – 3). Bron: Jobfeed.

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

 1. Werk.nl: +0,3%
 2. Banenmatch: -0,2%
 3. Jobbird: +0,2%
 4. Nationale Vacaturebank: +0,1%
 5. Monsterboard: -0,2%
 6. DOVAjobs: +0,2%
 7. Joof: +0,4%
 8. Jobselectie: +0,1%
 9. GoudenGidsbanen: 0,0%

 

Daar, op plaats 10, staat dus het koekoeksjong. Die met haar entree Megajobs uit de top 10 heeft verdreven, wat wel weer een redelijk passende ontwikkeling is; aggegrator in ruil voor een koekoeksjong. Laten we maar hopen dat het verblijf van VacatureBase van korte duur is…

De overige sites laten overwegend een kleine groei zien, met uitzondering van Banenmatch die hierdoor haar eerste plaats overdoet aan Werk.nl.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Coosto: Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Een kleine terugval van Banenmatch (-2%) en een kleine groei van Monsterboard (+1%). Nauwelijks het vermelden waar, maar toch. Overigens opvallend om te zien dat VacatureBase een hogere social media buzz heeft dan Nationale Vacaturebank. Het is met die social media focus van de grootste pay-to-post vacaturesite maar droevig gesteld.

Geef een reactie

2 Comments
 • HvR
  says:

  Ik ga er maar van uit dat je een oprechte fout hebt gemaakt. Ze (lees Adver-Online /vacaturebase/GoToMyJobs etc) hoort echt niet thuis in de top tien. 

  Maar staat wel leuk voor HvR en zijn cowboys….Drinken ze vast een biertje op.