Evenbase: een beetje onevenwichtig?

Logotype Evenbase We hebben er een nieuwe online recruitment partij bij die world domination nastreeft: Evenbase. Of liever gezegd Evenbase Recruitment Ltd. Overigens is Evenbase een verzameling van (vooral in de UK) bekende partijen:

Jobsite.co.uk, Oilcareers.com, Broadbean.com, Cityjobs.com, LondonJobs.co.uk, emedcareers.com, incatering.co.uk, productionbase.co.uk, inretail.co.uk, renewablescareers.com, topconsultant.com, justengineers.net and legalprospects.co.uk

Maar Evenbase wil meer. Veel meer. Volgens CEO Keith Potts zelfs dit:

Evenbase gives us a solid foundation for both international expansion and the fulfilling of opportunities not only for our brands but also for our clients, partners and candidates. Day to day business will continue as normal for brands within the portfolio, while the Evenbase executive team will focus on our ambition to become a truly global digital recruitment group within three years.

Interessant! Maar… welke vier merken zijn dat dan, en uit welke personen bestaat dan dat executive team die de internationale expansie wil gaan waarmaken?

De vier merken zijn eigenlijk nog geen merken maar business units zonder naam, beeldmerk of verdere lading. Maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk:

 1. Job boards: Focuses on the delivery of superior service and solutions across the portfolio’s generalist, niche and vertical market job board brands
 2. Business Solutions: Provides award-winning, scalable job board and recruitment software services to the Public and Private sectors
 3. New ventures: Focuses on the international expansion of key group assets and roll  out of new business models and initiatives
 4. Recruitment software: Provides recruitment software solutions for multi-posting, CV search, candidate matching and reporting tools

En dat executive team bestaat uit een een managing director voor elk van de vier business units, twee C-level executives, een tweetal inhoudelijke managers en Kelly Robinson:

 • Keith Potts, Chief Executive Officer
 • Damian McCallion, Chief Operating Officer
 • Felix Wetzel, Strategy Development Director
 • Graham Potts, Group IT Director
 • Mike Wall, Managing Director – Job boards
 • Heather Wozniak, Managing Director – Business solutions
 • Ray Duggins, Managing Director – New ventures
 • Kelly Robinson, Chief Executive – Broadbean 
 • Dan Martin, Managing Director – Broadbean (Recruitment software)

De toevoeging van Broadbean oprichter Kelly Robinson in dit executive team is in mijn optiek een merkwaardige. Want ineens zijn er blijkbaar twee kapiteins op het Recruitment software schip. Blijkbaar is politiek in deze glanzend nieuwe organisatie al meteen erg belangrijk. Goed voor de slagkracht… Verder is het ontbreken van een CFO een bijzondere.

Overigens stijgt de geur van spruitjes wel heel erg sterk op uit dit executive team. Want hoewel de internationale ambities dus bijzonder groot zijn, zijn het uitsluitend eilanders die deel uitmaken van het executive team. Met een overdaad aan Jobsite veteranen. Dat zijn er in totaal 5; een meerderheid dus. Dat kan wel eens gezellig worden in dat executive team!

De website van Evenbase laat zien dat het met die world domination eigenlijk als best goed zit. Altijd leuk als je gewoon het Engelstalige deel van de wereld kan inkleuren…:

World Map

Interessant wordt of Evenbase haar aanwezigheid ook buiten het Engelse taalgebied denkt te kunnen verspreiden. Want dan gaat het ineens een heel stuk spannender worden voor het nieuw bedrijf. Zeker met dat bijzonder eenkennige executive team.

Maar nog belangrijker is  hoe Evenbase denkt de wereld te gaan veroveren. Ook daarover zegt het persbericht wel iets:

Each business unit is accountable to its own Managing Director and shares a vision to revolutionise how companies find candidates and how candidates find work across domestic and international markets.

O jee, een gezamenlijke revolutie door de vier business units… Het zal toch niet waar zijn… De combinatie van vacaturesite en multipost veteranen gaan de manier waarop werkgevers en werkzoekers elkaar vinden op zijn kop zetten. In de UK en daarbuiten. Waarom zouden ze dat eigenlijk niet eerder hebben gedaan? Ik kan bijna niet wachten op de resultaten…

Geef een reactie

2 Comments