Monsterboard laat werkzoekers niet aan hun lot over

Logotype Monster Enige tijd geleden schreef ik over Monsterboard’s (gebrek aan) pogingen om frauduleuze of phishing vacatures op haar site te voorkomen; dit naar aanleiding van een e-mail die ik van de site had ontvangen waarin werkzoekers werden gewaarschuwd voor dit soort situaties.

Dit artikel leidde ertoe dat ik werd benaderd door Hugo Stienstra (Public Relations and Communication Manager Benelux van Monsterboard). En die na enige e-mail discussie over dit onderwerp met een in mijn optiek meer dan bevredigende beschrijving komt van Monsterboard’s inspanningen om plaatsing van frauduleuze of phishing vacatures op de site te voorkomen.

Dit is namelijk het antwoord wat ik van Stienstra ontving:

Wij zijn ervan overtuigd dat we een dekkende oplossing bieden voor het voorkomen van potentiële phishing vacatures op Monsterboard.

We lezen iedere vacature die niet door onze filters heen komt. Deze filters zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring. We lezen iedere vacature die door een klant wordt gewijzigd. En iedere nieuwe klant wordt eerst gescreend voordat we hem toestaan om vacatures te plaatsen –dus we weten met wie we te maken hebben. Deze werkwijze blijkt goed te werken want we hebben de afgelopen jaren geen enkele frauduleuze of phishing vacature op Monsterboard.nl gehad.

De reden dat we de mail verstuurd hebben is dat we het als een van onze taken zien om onze werkzoekenden te beschermen – niet zozeer voor banen op onze site maar voor werk aanbiedingen in het algemeen die zij in hun mailbox ontvangen en die soms zelfs van Monster lijken te komen.  Want fraudeurs gebruiken onze naam om hun frauduleuze activiteiten te maskeren en om de aangeboden (frauduleuze) banen een zekere legitimatie te geven.

De mail wordt zeer gewaardeerd door onze werkzoekenden, dit blijkt uit de vele positieve reacties die we krijgen nadat de mail is verstuurd.

Voor de goede orde, de genoemde filters worden door Monster in een brochure als volgt omschreven:

Filteren van content om frauduleuze transacties en schadelijke of niet-gecontroleerde vacatureplaatsingen te ontdekken en te voorkomen

Eerlijk gezegd begrijp ik niet goed waarom Monsterboard een e-mail naar werkzoekenden stuurt om ze te waarschuwen voor een niet bestaand gevaar, maar dat is natuurlijk de keuze van Monsterboard. Het belangrijkste is dat Monsterboard dus blijkbaar wel alles in het werk stelt om frauduleuze of phishing vacatures op de site te voorkomen. En daarmee in de afgelopen jaren dus succesvol is geweest.

En dat is in ieder geval goed nieuws voor alle werkzoekers die Monsterboard bezoeken. En mogelijk verrast waren door die e-mail.

Geef een reactie