Jobbird wil plaats Werk.nl overnemen

image Kijk eens aan, een dag nadat Jobbird in vacaturevolume Werk.nl is voorbij gestreefd, heeft Jan-Peter Cruiming (oprichter Jobbird) alweer een nieuwe ambitie geformuleerd: de rol van Werk.nl overnemen. Cruiming:

Werk.nl is overbodig geworden. Sluiting van de overheidssite scheelt vele miljoenen overheidsgeld. De markt heeft laten zien geen overheidsinitiatieven meer nodig te hebben. Werkgevers kunnen bij ons gratis hun vacatures plaatsen en gratis CV’s bekijken. Wij halen onze inkomsten uit de verkoop van banners en bedrijfspresentaties. Ons doel is de Nederlandse arbeidsmarkt weer transparant te maken. Dat kan ook zonder overheidsgeld.

Een transparante arbeidsmarkt zonder Werk.nl is wel een zeer aantrekkelijk vooruitzicht…

Geef een antwoord

18 Comments
 • Daan
  says:

  Jobbird is mij de laatste tijd erg opgevallen via advertenties die ze vooral op Facebook plaatsen. Persoonlijk vind ik het een site die goedkoop oogt en het zoeksysteem niet naar behoren werkt. Dat je gratis kan adverteren en gratis CV’s kan bekijken na registratie is leuk, maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan; want van enige privacypolicy hebben ze waarschijnlijk niet gehoord! (de disclaimer stelt niet veel voor) Daar waar de betaalde jobboards aardig hun site proberen te vergrendelen door eventuele hackers doet men het hier anders. Ik heb het idee dat werkzoekenden hier ook onvoldoende van op de hoogte zijn! 
  Ook las ik in een ander forum dat Jobbird binnen 1 jaar marktleider wil zijn? Erg ambitieus en optimistisch. Geloof me, ik ben echt geen misgunner, maar houd het wel realistisch.
  Misschien ben ik niet 100% objectief, omdat ik zelf bezig met de ontwikkeling van een nieuwe jobboard met een nieuw concept. Wel ben ik ben gewoon kritisch en zal dat ook naar mijzelf toe zijn.
  Ps. leuke site is dit!

 • David
  says:

  Funtionaliteit zonder naamsbekendheid, dat schiet niet op.
  Naamsbekendheid heeft Cruiming al gekocht, en daarmee heeft hij ook een relevant volume vacatures en partijen (werkgevers, intermediars). Over extra functionaliteit heeft hij ongetwijfeld nagedacht. Jobbird is nog maar net begonnen, ben benieuwd naar wat er nog komen gaat. 

 • Herbert Prins
  says:

  Met of zonder jobbird werk.nl heeft sowieso geen toegevoegde waarde nog voor kandidaten nog voor vacature aanbieders. 

  Dus zonde van het geld. Het is duidelijk dat iedere functionaliteit die werk.nl aanbied ook commercieel wordt aangeboden. Het UWV zou in plaats van zelf dit soort functionaliteiten in de lucht te brengen dit indien nodig gewoon bij 1 of meerdere van de marktpartijen kunnen inkopen. Met of zonder Jobbird.

 • Jos Rood
  says:

  Je bedoeld zeker Goossens,die solliciteert al vanaf begin bij jobbird.
  Nog geen onvertogen woord over jobbird van zijn zijde  

  Lullig dat JP hem niets aanbied…. 

   • Dirk Goossens
    says:

    Jaren voordat Cruiming zijn ei legde pleitte ik op recruitmentmatters voor een vacaturesite die niets rekent voor plaatsing van een vacature.

    Mijn hoop daarbij was en is dat werkzoekers fatsoenlijk bediend worden. De wijze waarop dat volgens mij moet gebeuren is door een rijke contextualisering van de vacatures en door werkzoekers te laten selecteren op vacatures die geplaatst worden door vacaturehouders en niet door intermediairs. Beide zaken worden door Jobbird onvoldoende gefaciliteerd en dat is in mijn ogen het grootste afbreukrisico voor Cruiming.

    Dat ik Jobbird complimenten maak is slechts vol te houden als een reactie van mij op onbeschaamde zelfpromotie van Bart niet als ironisch gezien wordt. 

     

    • Herman
     says:

     Die hele site is zeer matig qua gebruikersvriendelijkheid. Hiermee gaan ze het niet redden. Dat je de meeste vacatures van alle vacaturesites hebt zegt helemaal niks.
     Als werkzoekenden de site niet willen en gaan gebruiken lopen de werkgevers weg, want er zijn en komen alternatieven genoeg die exact hetzelfde bieden incl betere dienstverlening.