OneWire: overdrijven is ook een vak

Logotype OneWire Er is weer eens een site haar bestaan blijkbaar moet ontlenen aan het voorspellen van een revolutie in online recruitment dankzij de ongekend producten of diensten die worden geleverd: OneWire. Die het volgende over zichzelf zegt:

OneWire is a totally new category of product that transforms the way Candidates manage their careers and the way Employers recruit and manage their talent.

Natuurlijk… OneWire is volstrekt uniek. Ik begrijp het. Zoals iedereen uniek is. Wat nog nog wil niet zeggen dat iedereen ineens de manier van zoeken en vinden op de arbeidsmarkt gaat veranderen. Enkel en alleen omdat OneWire dat denkt.

Maar laat ik mijn oordeel even opschorten en gewoon OneWire gaat uitproberen. Eens kijken of de site mijn manier van het managemen van mijn carriere gaat transformeren. Ik kan bijna niet wachten…

De homepage
Dit is de homepage van OneWire:

OneWire | Homepage

Jawel, er zijn twee doelgroepen. Die volgens OneWire blijkbaar even groot zijn…  De bekende vergissing die nog altijd door teveel online recruitment sites worden gemaakt.

 

Candidates are in total control of their Profiles and privacy, and they can use OneWire’s preference filters to make their connections increasingly more precise.

Als ik de knop Sign Up aanklik, krijg ik dit te zien:

OneWire | Registratie

Hoezee! Ik kan mijn carriere beheren en beheersen dankzij OneWire. Maar daarvoor moet ik mij wel registreren en mijn profiel completeren, hoewel dat via een registratie middels mijn LinkedIn account toch een fluitje van een cent moet zijn? En vervolgens moet ik mijn professionele netwerk opbouwen? Maar… heb ik dat professionele netwerk niet al in LinkedIn zitten?? En daarna moet ik dat professionele netwerk gebruiken om referrals te krijgen voor beschikbare vacatures??? Is dat de enige manier om een baan te krijgen? Blijkbaar. Ja, OneWire gaat de arbeidsmarkt inderdaad volledig veranderen…

Tegen beter weten in heb ik toch op de Sign Up with LinkedIn knop geklikt. En na enig aanvullend invulwerk (waaronder mijn voor- en achternaam?) krijg ik het resultaat van de LinkedIn extractie te zien:

OneWire | Werkervaring

 

Waarom moet ik mijn profiel nakijken of OneWire niets heeft gemist (Review your profiel and make sure we did not miss anything)? Vertrouwen ze soms hun eigen proces niet? Waarschijnlijk een goedbedoeld advies, maar natuurlijk volstrekt stompzinnig. Wat kan er tenslotte fout gaan als je de LinkedIn API correct gebruikt?

Verder schijn ik voor elke werkervaring (in mijn geval zijn dat er 17…) een Role en een Level te moeten toevoegen. Wat de zin You are almost done wel heel erg optimistisch maakt. Want daar ben ik wel even mee bezig. Sterker nog, hier kan je eindeloos mee bezig zijn, want dit krijg ik te zien als ik de eerste keer Add a Role heb aangeklikt en vervolgens de rol consultant begon te typen. Let vooral op de verticale slider aan de recthterzijde van de pop-up:

OneWire | Role pop-up

Er blijken vele tientallen soorten consultants door OneWire te worden onderscheiden. Want er wordt een onderscheid gemaakt in sectoren, maar ook in senioriteit. Ongetwijfeld goedbedoeld en tevens bruikbaar om heel specifiek te matchen, maar natuurlijk tegelijkertijd zware overkill en volstrekt niet bruikbaar voor een werkzoeker.

Op deze manier ben zou ik erg lang bezig zijn met het completeren van mijn werkervaringen, dus ik heb de meeste maar gewoon weggegooid. Waarna ik op dit scherm terecht kwam:

OneWire | Dashboard

Kijk eens aan, mijn matchability is high. Geen idee wat dat betekent, maar dat ga ik zo meteen wel even uitvinden. Het eerste wat mij opvalt is echter dat ik zonder dat te hebben aangegeven Actively looking ben en dat mijn profiel blijkbaar public is gemaakt. Dat zijn toch wel ferme blunders die OneWire hier begaat. Waarom vraagt de site hier niet om maar bepaalt ze dat ongevraagd voor mij? Bizar…

O ja, die matchability, nou dat is dit:

image 

Ik ben dus blijkbaar goed vindbaar. Maar ik kan nog een aantal zaken doen om die vindbaarheid te verhogen. Waardoor ik, althans volgens OneWire, blijkbaar automatisch zal worden aangenomen (Gets you hired!). Grapjassen.

Helaas krijg ik stank voor dank, want ondanks al mijn werkzaamheden is er geen enkele match voor mij te vinden:

OneWire | Match resultaten

Ik kan nog wel naar vacatures zoeken, maar daarvoor had ik niet door dat volstrekt zinloze proces van mijn profiel aanmaken hoeven te lopen. Nog even los van het feit dat er blijkbaar nauwelijks vacatures in OneWire te vinden zijn:

OneWire | Zoekresultaat

Jawel, maar liefst 18 hele vacatures in bijvoorbeeld een vrij grote stad als San Francisco. Dat gaat helemaal goed komen. OneWire is dus eigenlijk niets meer dan een piepkleine vacaturesite met een piepkleine cv database die denkt hiermee een online referral service te kunnen bieden? Heeft er iemand bij OneWire een lijntje coke gesnoven, of zo?

Maar het wordt nog leuker als ik een vacature heb aangeklikt (wat overigens in twee stappen gaat) en vervolgens op de knop Express Interest klikt. Want dan krijg ik dit te zien:

OneWire | Express interest

Inderdaad, ik kan niet solliciteren. Ik kan slechts mijn interesse kenbaar maken door mijn profiel zichtbaar te maken voor deze werkgever. Daar heb ik wat aan… Ik ben definitief afgehaakt.

Conclusie
Het is mij volstrekt onduidelijk wat OneWire mij als werkzoer te bieden heeft anders dan mij volstrekt zinloze handelingen te laten verrichten die echt geen enkel resultaat opleveren. Ik kan eigenlijk helemaal niets met OneWire. En laat ik nog even de belofte van OneWire in herinnering roepen:

OneWire is a totally new category of product that transforms the way Candidates manage their careers and the way Employers recruit and manage their talent.

Ik weet dat Amerikanen chronisch overdrijven, maar dit is wel heel erg extreem.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Maarten
    says:

    Marc als ik jouw verslag lees dan klopt hun belofte volledig  
    “OneWire is a totally new category of product that transforms the way Candidates manage their careers and the way Employers recruit and manage their talent” 

    Dat deze totaal nieuwe product categorie het alleen maar lastiger maakt is een tweede, maar laten we eerlijk zijn eindelijk een partij die geen ronkende onzin belooft!