Jooble? Woehahaha!

Als ik me niet vergis zag ik gisteren een tweet voorbijschieten waarin vacature multiposter InGoedeBanen meldde dat ze de site Jooble hadden aangesloten. Gezien, gelezen en vergeten. Maar vandaag kreeg ik de digitale ‘brochure’ van Jooble opgestuurd en daaruit bleek dat Jooble een vertical search engine voor vacatures is. Met een hilarisch slechte kennis van het Nederlands:

Jooble | Brochure 

De homepage
Dit is de homepage van Jooble:

Jooble | Homepage

Jawel, ook hier enig fraai Nederlands: Jooble is een website waar u de baan kunt zoeken op het hele Internet. Afgezien van het kromme taalgebruik is het ook nog eens verrassend dat we een baan op het hele Internet kunnen zoeken. Kan iemand zich het leven voor Jooble nog voorstellen…?

En dit is de pagina met het zoekresultaat:

Jooble | Zoekresultaat

Wat zou de site bedoelen met de tekst probeer te zoeken? En wat doen die rode sterretjes achter de functietitel? Verder is het een vertical search engine als alle anderen.

Het enige wat Jooble doet opvallen is het koddige taalgebruik. Daarom nog maar eentje uit de ‘brochure’:

image

 

 

Whoehahaha!

En hoe doet Jooble dat? Nou zo:

image

Geslaagde vacatures. Jawel!

Maar Jooble heeft nog meer nieuwe woorden aan onze taal weten toe te voegen. Wat te denken van vacaturebord en baanjager?:

image

En er is nog veel meer te genieten in de fraaie maar volstrekt onzinnige ‘brochure’ van Jooble. Nederland is ‘verrijkt’ met weer een vertical search engine…

Geef een reactie

16 Comments