Indrukwekkende groene appel !

In de afgelopen maanden heb ik al op een aantal vacatures gereageerd. Ten eerste op de vacature van CEO bij  USG. Mijn ambitie om van Almere wat hips en happenings te maken, werd direct in de kiem gesmoord doo het aantreden van de uberbelg die nu aan het roer staat. Daarna als key account manager bij VNU, waar ik later die dag achterkwam dat ik ook COO had kunnen worden, door het vertrek van Quintin Schevernels. Ik heb mij zelf maar afgemeld bij de VNU, want ik wilde uiteraard COO worden, ook ik heb mijn wensen. Echter de termen “over mijn dooie lijk” waren termen die de vetrekkende Schevernels nog geroepen heeft over mijn kandidatuur voor COO.

 

Na deze twee mislukte pogingen, ben ik toch gaan denken of ik dan wellicht iets geheel anders kon gaan doen. Ik zag toevallig een leuke vacature bij Impressive Green Apple voor Campus recruiter. Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik Impressive Green Apple de leukste campus recruitment club van Nederland vind. Een frisse aanpak, een mooie profilering in de studentenwereld en niet te vergeten een erg goed netwerk. Daarnaast is de organisatie gevestigd in, wat voor mij, de mooiste stad ter wereld is; Den Haag.  

Is campus recruitment wat voor mij? Heb ik echt zin om weer met een groep corpsballen biertjes te hakken? Aan de andere kant doe ik dat nu ook meerdere malen in de week, het zijn wel corpsballen alleen 20 jaar ouder en 40 kilo zwaarder. Campus recruitment is nooit zo mijn ding geweest. Ik heb verschillende grote campus trajecten gedaan en vond de zelf verzekerdheid van sommige studenten misselijk makend. Vooral in de consultancy wereld is het om te kotsen.  

Ik was ook nooit zo goed met studenten omdat ik altijd heel snel met ze was uitgepraat. Je hebt het dan over werkervaring en het enige wat ze ooit gedaan hebben is een krantenwijk of als kassakip bij de muppet groot grutter gewerkt. De keerzijde is dat je ook met veel jonge enthousiaste mensen te maken hebt, die de wereld willen veroveren. Dit zijn ze natuurlijk niet allemaal. Ik heb laatst aan eerstejaars studenten aan de hogeschool van Rotterdam college gegeven. Er zat één jongen in de klas die had zoveel veel piercings in zijn muil zitten waardoor hij op Pinhead uit Hellraiser leek. Daarnaast waren er heel veel wannabe puff daddy’s in de zaal aanwezig, met gouden tanden, bontkragen en iPhones. Waardoor ik dacht……is dit de toekomst ?

Ik denk wel dat organisaties veel te weinig aandacht besteden aan studenten. Bij veel organisaties lijkt het personeelsbestand inmiddels op de cast van Benidorm Bastards. Ik ben dan van mening dat elke organisaties een actief beleid moet hebben om indrukwekkende groene appeltjes aan zich te binden. Veel organisaties realiseren zich niet dat je moet gaan werven onder jong talent, want voordat je het weet zit je gehele personeelsbestand aan de incontinentie slips van Depend.

Ik denk dat campus recruitment gewoon je ding moet zijn.  De mijne is het niet. Echter ik zou een uitzondering maken voor Impressive Green Apple al is het maar voor het feit dat het tegenover de leukste koffie tent van Den Haag zit.  Als Pia van Boven, de DGA, mij niet belt, blijf ik maar voorlopig radio maken.

 

@martijnrecruit

Geef een antwoord