#EBS2012: Employee & Background Screening 2012

congressJawel, ik ben vandaag op een heel ander soort event dan gebruikelijk; maar zeker ook eentje die alles met online recruitment te maken heeft; employee screening. Een praktijk die in het Angelsaksische deel van de wereld volledig is geaccepteerd en daardoor ook geintegreerd in het wervingsproces. Maar in ons kikkerlandje zeker nog geen gemeengoed is. Maar de organisator van dit event, CV-OK, denkt en hoopt hier verandering in te brengen. Onder andere door de awareness ten aanzien van dit onderdeel te verhogen. Waar dit event dus ook aan moet bijdragen.

De naam van het event is in goed Nederlands: Challenges of Safe & Smart Hiring. Smart hiring begrijp ik wel, maar safe hiring is ook voor mij een volledig nieuw domein. Ik ga als het goed is dus het nodige leren. Wat livebloggen een stuk moeilijker maakt, maar dan had ik maar een ander beroep moeten kiezen. Ik zit er klaar voor.

Geef een reactie