#EBS2012: John Weusthof

John Weusthof Het Employee & Background Screening event wordt afgetrapt door Job van der Weijden, een van de oprichters van CV-OK. Die kort de ontstaansgeschiedenis van CV-OK aan het publiek schetst. Overigens zonder zichzelf even goed voor te stellen. Wat best wel handig was geweest…

De eerste spreker is John Weusthof, ooit agent en in bedrijsrecherche actief en tegenwoordig eigenaar van Integer Ondernemen. En gezien de grijze haren een man met ervaring. Wat ook duidelijk spreekt uit zijn verhaal. Waarbij hij overigens begon met Pericles. Inderdaad, lang geleden.

Een interactieve sessie want Weusthof stelt een aantal ethische zaken aan de orde, zoals bijvoorbeeld het opzoeken van een sollicitant via Google/sociale media. Waarbij gelukkig Bas Westland in de zaal zit om hier een helder (zij het niet verstaanbaar) antwoord te geven. Maar waar de minder geinformeerde meningen in de zaal aanzienlijk verschillen.

Het belangrijkste punt is de contractuele overeenkomst. Als er sprake is van een dergelijke overeenkomst, bijvoorbeeld bij een arbeidsovereenkomst, dan dienen eventuele naspeuringen naar een persoon kenbaar te worden gemaakt. Waar overigens de nodige weerstand in de zaal tegen lijkt te bestaan. Hmm… wordt in de zaal onwettig gedrag gepropageerd?

Geef een antwoord

2 Comments