#tsc12: Proloog

Johan BollenIk zit hier na een rit van 2 uur in een zaaltje van The Social Conference een beetje mijn frustratie van me af te typen. Wat is er aan de hand? Ten eerste heb ik de keynote van Fons Trompenaars gemist door opborrelend grondwater in de Schipholtunnel… En verder heeft deze conferentie even zonder te melden Johan Bollen uit het programma gekieperd. Johan Bollen? Ja, Johan Bollen; de man die op basis van het sentiment van tweets verleden jaar stelde dat hij de koersontwikkeling van de Dow Jones kon voorspellen. En die dit jaar zou gaan vertellen wat daarvan terecht is gekomen:

In this presentation I will provide an update on our past findings with regards to the prediction of stock market fluctuations, and ongoing efforts to develop and leverage market prediction algorithms. I will also outline recent results that relate the structural features of online social networks to the speed with which rumors and emotions spread through our society.

Ik had me speciaal ingelezen, een paar pittige vragen voorbereid (zoals wat er met die $ 40 miljoen is gebeurd, en of hij ook even de datum van het faillissement van Griekenland kan voorspellen) en ben gisteren extra vroeg naar bed gegaan om fris, uitgerust en scherp hier te verschijnen. Allemaal voor Jan Doedel. Dag programmaboekje

Nu moet ik ineens kiezen uit Thomas Marzano (Philips),Thijs Sprangers (KREM), Steven van Belleghem (Insites Consulting) en Marietje Schaake (D66). Philips maakt slechte scheerapparaten, ik heb een bijzonder lage dunk van politici en Sprangers heb ik al vaker gehoord; dus het wordt Van Belleghem. Nu maar hopen dat hij een aanzienlijk beter verhaal heeft te vertellen dan zijn last-minute stand-in Dennis Claus tijdens de Social Recruiting Conference van Recruiters United. Waar Claus een tenenkrommend commercieel praatje hield onder het mom van een presentatie van onderzoeksresultaten. Nou, het zal me benieuwen…

Geef een reactie

1 Comment