Omzetontwikkeling Kelly Services stagneert

‘s Werelds vijfde uitzender heeft in het vierde kwartaal een iets lagere omzet gerealiseerd in vergelijking met het derde kwartaal. En laat in de laatste drie kwartalen een soort flatlining van omzet zien. Gelukkig voor Kelly Services is de brutomarge wel verder verbeterd, al komt het bedrijf nog altijd niet in de buurt van de marge van Manpower.

 

Omzet en brutomarge Kelly Services, Q1 2009 – Q4 2011

Omzet en brutomarge Kelly Services, Q1 2009 – Q4 2011

Als we naar de YoY omzetontwikkeling kijken is er een onaangename trend waarneembaar:

Omzetgroei YoY, Q1 2009 – Q4 2011

Omzetgroei YoY, Q1 2009 – Q4 2011

Inderdaad, de omzetgroei gaat zeer snel richting de nullijn. En wie weet zelfs verder. Maar dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Hoe dan ook, Kelly Services zal haar uiterste best moeten doen om deze trend te keren. Want anders komt over van de traditioneel optimistische woorden van Kelly’s CE (Carl Camden) helemaal niets terecht:

We’ve created a flexible, efficient business model that should serve us well going forward. That diligence, along with engaging the best talent in the business, will keep us on track for continued growth.

Geef een antwoord