Page Personnel doet Europese spamrun

Zoals in december al te lezen viel gaat het niet goed met Michael Page. Een marge daling van ruim 10 procentpunten over het derde kwartaal is het bedrijf niet in de koude kleren gaan zitten. Dat een kat in het nauw rare sprongen maakt was al langer bekend. Toch verbaas ik me over het feit dat deze partij, die zich als chique a-lister vermarkt , een dochter heeft die aan ordinaire spamruns doet.

En dit keer niet één mailtje, maar een gecoordineerde actie door heel Europa. Als recruitment verantwoordelijke voor de hele regio kreeg ik in het bestek van 4 dagen mails van Page Personnel uit Zweden, het Verenigd Koninkrijk,  Spanje, Belgie en nu Nederland onder ogen. Veelal naar onze receptie adressen of geadresseerd aan één van de bedrijven die we de afgelopen jaren aankochten. En dat ziet er ongeveer zo uit.

Dit is dus het beste dat een zelfverklaarde specialist met ruim 30 jaar ervaring in de markt kan verzinnen. Een onpersoonlijke Dear sir/Madam, aan onze receptie gemailed, met een lijstje niet relevante finance kandidaten. Niet relevant omdat we in maar één van de gespamde landen een finance afdeling hebben zitten. Informatie die voor iedereen makkelijk te achterhalen is via Linkedin. De inhoud van de mail doet vermoeden dat hier sprake is van een volledige database dump en niet van een doordachte direct marketing aanpak.  De tekst is generalistisch, geen enkele referentie naar onze bedrijfsnaam of de reden van de email. Bovendien stuurt Page me kandidaten waarvan ze zelf in de mailing aangeven dat ze in andere industriëen dan de onze willen werken. Beginnersfout. Tot slot is de verstrekte informatie ZO summier dat ik als klant nooit kan achterhalen of de betreffende kandidaat daadwerkelijk bestaat. Zo staat er het volgende:

Interim Financial Controller/Accountant – 3.500 euro/month – Amsterdam
Experience:
Financial interim controller with USGAAP, SOX, LocalGAAP experience.
Education:
Association of accounting technicians, London / C.F.A 
Software experience:
SAP / SAP FI/CO / Oracle / Navision / SAGE / Hyperion/ Cognos
Language knowledge:
French / English / Arabic / Spanish
Sector:
Industrial/ Accounting / Life sciences
Availability:
Immediate
Our impression:
Intelligent and mature candidate with extensive interim experience. Bilingual French/ Arabic, fluent Spanish and excellent English. This candidate would fit any environment with ease.
Monthly salary:
€ 3.500
Hourly rate:
€ 55,93

De informatie onder het kopje “Our impression”overstijgt het niveau van een beginnende intercedent al niet. En nogmaals, op basis van deze informatie kan ik totaal niet achterhalen om wat voor kandidaat het gaat.Het idee is uiteraard dat ik nieuwsgierig genoeg ben geworden om contact op te nemen. De enige call to action is een button genaamd “DO YOU HAVE A VACANCY” die mij doorstuurt naar dit pareltje qua user experience (Note to Marc Drees: GO!).

Maar er gebeurt nog iets grappigs, het salaris en het eindtarief worden met mij gedeeld. En wat blijkt? Page Personnel hanteert een omrekenfactor van ruim 2.77 maal het uurloon! Het feit dat je zelfs met zulke tarieven en zo’n goedkope direct marketing campagne een margedaling van 10 procentpunten voor je kiezen krijgt geeft te denken. Past deze dienstverlening nog wel bij de markt?

 

UPDATE: Hilarisch, de unsubscribe knop onderin de mail stuurt me naar een 404 – Page Not Found.

 

Geef een antwoord

12 Comments