Vacaturesite top 10: Vacaturevijver komt binnen op 10

Vacaturemonitor, positiefNa de opvallende groei in het volume aan vacatureplaatsingen van vorige week is er deze week nog een verdere toename te melden. Waarmee het aantal vacatureplaatsingen in vergelijking met vorig jaar maar liefts 20% hoger ligt. Terwijl het aantal unieke vacatures vrijwel gelijk is met vorig jaar.

Verder hebben we een nieuwkomer, Vacaturevijver. Deze site heeft Joof uit de top 10 verdrongen; de ene freemium vacaturesite die de andere freemium vacaturesite verdringt. Overigens zat het er al een aantal weken aan te komen, en enige tijd geleden heb ik een kort (en teleurstellend) bezoekje bij Vacaturevijver gebracht.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 4 – 6). Bron: Jobfeed.

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 4 – 6). Bron: Jobfeed.

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  1. Werk.nl: +0,2%
  2. Banenmatch: +0,1%
  3. Jobbird: +0,3%
  4. Nationale Vacaturebank: +0,1%
  5. Monsterboard: +0,3%
  6. VacatureBase: +0,3%
  7. DOVAjobs: -0,1%
  8. Jobselectie: +0,5%
  9. GoudenGidsBanen: -0,1%

 

Vooral veel kleine plusjes deze keer. Met slechts twee tegenvoeters; DOVAjobs en GoudenGidsBanen die beiden een bijzonder klein minnetje laten zien. En dan is er natuurlijk het vertrek van Joof uit de top 10, als gevolg van de entree van nieuwkomer Vacaturevijver.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Krijg nou wat! Werk.nl is de grootste vacaturesite als het om social media buzz gaat. Hoe is dat nou mogelijk? en dat niet alleen, maar de omvang van het negatieve sentiment is enorm gekrompen. Toegegeven, het is nog steeds verreweg het hoogste negatieve sentiment van alle vacaturesites, maar het is aanzienlijk lager dan enige tijd geleden. Zou de site soms iets goed doen? Ik kan het me bijna niet voorstellen…

Verder is de opkomst van Jobbird opvallend te noemen. Van 15% verleden week naar 24% deze week. Waarmee Jobbird net als Werk.nl over zowel Banenmatch en Monsterboard heenspringt. De twee laatstgenoemde sites zakken sterk in als het om social media buzz gaat. Monsterboard gaat van 25% naar 19%; Banenmatch zakt zelfs van 26% naar 18%. Pittig…

Geef een antwoord

3 Comments