TheSocialCV, part 2!

microfoon Inmiddels meer dan één maandje verder. En jawel, ik gebruik nog steeds The SocialCV! Dus ’t bevalt? En je hebt al meerdere plaatsingen gedaan? Al enig ‘rocketscience’ ontdekt?

Tja, dan moet ik je toch teleurstellen! Nog steeds geen rocketscience. Maar nog wel steeds verrekte handig en het evolueert! Vernieuwing en verrruiming. En om maar meteen een veel gestelde vraag te beantwoorden: ‘ja, ik heb middels The SocialCV een plaatsing gerealiseerd’. De kosten zijn er dus uit. Alhoewel kosten?

Daaraan kun je merken dat het nog wel enigszins in de kinderschoenen staat.

TheSocialCV | 1

De kosten van voor 1 maand voor 1 seat zijn: £475 (€ 552). De betaling is reeds gedaan, maar de termijn van gebruik overschrijdt deze maand ruimschoots. Ben nu al circa 3 maanden aan ‘t searchen voor de kosten van 1 maand! Wat een geweldige service!

Zijn er veel veranderingen doorgevoerd?
Allereerst is het aantal sociale profielen toegenomen tot een schrikbarend aantal: bijna 107 miljoen! En dit aantal neemt wekelijks met duizenden toe.

Daarbij is het nu mogelijk om iemand te ‘volgen’ via de “Watch” knop. Heb je een interessante kandidaat gevonden en benieuwd naar zijn vervolgcarriere of nieuwe stappen die hij maakt? Druk op ‘Watch’ en elke verandering bij deze persoon wordt middels een mail aan je gemeld! Enig nadeel hierbij is dat deze gegevens afkomstig moeten zijn van andere bronnen dan Linkedin. Een verbinding tussen The SocialCV en Linkedin behoort nog niet tot de mogelijkheden.

De vorige keer niet genoemd, maar wel erg handig de verbinding met Facebook en Twitter. Je kunt je netwerk doorzoeken en benaderen zonder The Social CV te verlaten.

TheSocialCV | 2

Van te benaderen kandidaten heb je lang niet altijd een emailadres. Niet getreurd. The SocialCV herkent via hun sociale profielen of je ze direct kunt benaderen via bijv. Twitter. Door simpelweg de ‘contact’ knop in te drukken kun je een bericht versturen.

TheSocialCV | 3

Wat naast het gebruik van de site handig is, zijn de youtube filmpjes die kort en snel een verduidelijking geven van de zoekmogelijkheden. Kijk naar bijgaand filmpje dat inzage geeft hoe te zoeken met gebruik van het –teken (near operators).

Filmpje

Voor mij geldt dat ik zeker TheSocialCV zal blijven gebruiken. Werk je in een internationale setting met internationale searches dan is het helemaal een aanrader. Grensoverschrijdend zoeken is namelijk de normaalste zaak!

Happy searching!

Dit gastblog is geschreven door Radboud Fluttert, oprichter en eigenaar van Bram werkt.

Geef een reactie

1 Comment