Waarom Recruitment Night Of Comedy ? #RNOC

Helaas, koos Marc ervoor om laatst een naar artikel te plaatsen over RNOC. Wellicht moet ik toelichtten, waarom ik mij inzet samen met de leden van R4C een groot evenement neer te zetten op 6 april. Zes maanden geleden kreeg ik een telefoontje van mijn moeder; “Martijn ik moet met je praten”. Nou zijn wij als de familie Smit erg goed in ouwehoeren, maar praters zijn wij niet. Ik ging langs bij mijn moeder. Mijn moeder had al maanden last van haar gezondheid. Het ergste werd werkelijkheid. Mijn moeder bleek kanker te hebben. In het afgelopen jaar was ik in mijn directe nabijheid al diverse vrienden kwijtgeraakt aan deze ziekte en mijn surrogaat pa. Kanker is een ziekte waar wij allen wel eens mee te maken mee hebben gehad.

In Nederland zijn er erg veel initiatieven die zich inzetten voor het geld inzamelen voor geld voor de bestrijding van kanker, onderzoek naar kanker en voorlichting over kanker. Echter er is weinig aandacht voor het emotionele gedeelte rondom kanker. Vooral door onze vrienden in Den Haag is de psychosociale zorg volledig weg bezuinigd. Ik kwam in mijn zoektocht, voor mijn moeder, in aanraking met Eveline Tromp de oprichter van het Van Engelenfonds.

Eveline Tromp haar fonds begeleidt mensen die te maken hebben gekregen met een levensbedreigende ziekte. De ziekte kanker is daarvan de grootste en meest bekende. Ook andere ziekten als ernstig hartfalen, A.L.S.  of progressieve vormen van MS of Parkinson kunnen begeleiding op het mentaal-emotionele vlak nodig of zinvol maken.

Als de diagnose van een dergelijke ziekte gesteld wordt, doen zich vaak problemen op allerlei gebieden voor. Ook tijdens het verloop van de ziekte kan dat het geval zijn. Pijnlijke, beangstigende of verdrietige situaties nemen soms zomaar de overhand. Dan is het fijn als er een plek is waar deze problematiek bekend is, waar mensen werken met jarenlange ervaring en waar mensen met deze ziekte zich gehoord en gesteund kunnen voelen.

Niet alleen patienten kunnen terecht bij Eveline Tromp. Het is belangrijk dat juist  ook partners, ouders, kinderen en overige familie steun krijgen in lastige of zware processen. Ik wilde Eveline graag helpen en in overleg met het bestuur van Recruiters4Charity besloten om ons komende evenement te organiseren voor haar stichting.

Op 6 april organiseert  recruiters4charity The Recruitment Night of Comedy ( RNOC)  de avond zal in het licht staan van lol, netwerken en natuurlijk ook het goede doel: Het Van Engelen Fonds. De line-up is indrukwekkend te noemen. Cabaret van de bekende cabaretière Kiki Schipper met Y Los Rubios & comedy en improvisatie theater van 4Improv en niet te vergeten The Voice of Recruitment Holland. Daarnaast een aantal suprise acts die je niet mag missen.

 

De presentatie van deze avond ligt in handen van Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Playboy én theaterdier. Jan is bekend van zijn theater tour met Saskia Noort met hun stuk Jan & Saskia.

Afsluiten doen we met een knalfeest, muziek verzorgd door DJ Xzilver, AJ/DJ en onze headline-act de internationale top DJ Joyce-Mercedes!

Je kan kaarten bestellen op www.rnoc.nl en laat alsjeblieft je vrienden weten dat je komt door het op je linkedin update te sharen of op Facebook  https://www.facebook.com/#!/events/322670954435760/   We willen namelijk een zaal vol.

Ik hoop alle lezers van RecruitmentMatters daar te zien !

Martijn

Geef een reactie

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Natuurlijk was mijn blog posting over #RNOC geen naar artikel, maar een wervende. Het wervende karakter was vanzelfsprekend goed verborgen, ik heb tenslotte een reputatie hoog te houden… Verder was de voorgaande #RNOC natuurlijk een bijzondere ervaring, om het maar buitengewoon diplomatiek te zeggen. Waar ik me met name twee dingen uit weet te herinneren: de zwarte ridder en Warren Hammond. Brrr…
     
    Overigens vind ik het bijzonder ongelukkig om mijn naam genoemd te zien in samenhang tot het feit dat bij jouw moeder kanker is geconstateerd. De ongetwijfeld onbedoelde suggestie dat ik mij niets gelegen zou laten liggen aan een goed doel wat mede als gevolg van de ziekte van jouw moeder tot stand is gekomen vind ik zeer onaangenaam.