ING doet in Mickey Mouse conclusies

Logo en logotype ING Het Economisch Bureau van ING komt in haar laatste kwartaalbericht Flexbranche van 16 februari met de volgende ‘opzienbarende’ verwachting:

De economische krimp en oplopende werkloosheid raken de flexmarkt. Voor 2012 verwacht ING Economisch Bureau dat de omzet van de flexbranche met 5% afneemt, vooral door een teruglopende vraag naar uitzendkrachten in de industrie.

Toch fijn om zo’n Economisch Bureau te hebben, anders hadden we toch echt geen idee wat de recessie en de stijgende werkloosheid voor invloed zouden hebben op de flexmarkt (uitzenden, bemiddelen, detacheren, werving&selectie en payrolling). Maar nu weten we het gelukkig wel! Pfoei…

En dat het met de uitzenders inderdaad bergafwaarts gaat is hier ook nog even na te lezen. Waaruit overigens blijkt dat het niets slechts de industrie is waar krimp wordt geconstateerd. Maar ook de sectoren techniek en medisch dalende volumes laten zien. En dat al langere tijd duidelijk was dat het niet zo lekker met de uitzenders ging. Wil je meer weten over mogelijke ontwikkeling van de flexmarkt in 2012? Dan zijn mijn voorspellingen voor intermediairs misschien interessanter leesvoer.

Geef een reactie