Moeilijk te verteren

SlagerJij weet nooit hoe een koe een haas vangt
Heb je geen opleiding? Probeer dan iets in recruitment. Maar let op. Recruitment gaat over handel in mensen van vlees en bloed. Als je op bestelling een goed stuk mensenvlees bij een werkgever bezorgt doe je goede zaken. Ken je geen werkgevers, dan kun je proberen een kudde mensen richting een markt te drijven of langs een drukke weg uit te stallen. Spekkoper ben je echter pas als je werkzoekers zélf online laat solliciteren via jouw eigen ‘werkvoorzienende, online referring, sourcing techniek’, door ze jouw WORST voor te houden. Je leidt ze gratis je WORST in en trekt ze dan het vel over de oren. Goudmijntje. Echt waar. Maar let wel op! Het risico dat je met een zelf in elkaar gedraaide WORST loopt is dat de keuringsdienst van Recruitmentmatters deze beoordeelt op voedingswaarde. Een varkentje dat meestal gewassen wordt door Marc Drees. Zijn favoriete werktuig: de botte bijl. Zijn bijnaam: de slager.

Hart en nieren
Marc Drees verslindt je WORST met huid en haar. Vakkundig proeft hij je nieren en legt hij tot op het bot bloot wat voor vlees hij in de kuip heeft. Hij snijdt, ontbeent, bindt, vermaalt, stroopt, wast en fileert je WORST. Geloof me. En hij doet met zijn hart op zijn tong verslag van wat hij op zijn lever heeft. En als je WORST als een tang op een varken slaat gaat hij in koelen bloede voor de bijl en wordt hij in de pan gehakt. En als je WORST bedorven is dan zet hij je zijn mes op je keel. En als je WORST alleen maar zwaar op de maag ligt, dan beschrijft hij de fysieke reacties die dat bij hem oproept. En geloof mij, dat gaat je door merg en been. En de onverteerbare resten die hij daarbij ophoest kunnen je zomaar in je verkeerde keelgat schieten. En toch, als je goed oplet, dan zul je zien dat zijn mes aan twee kanten snijdt. Hij scheidt namelijk tips uit over hoe je je WORST makkelijker verteerbaar kunt maken. Als Marc Drees een slager is, dan een keurslager met het hart op de juiste plaats.

WORST
Drees lust elke WORST rauw. Elke WORST? Nee. Eén WORST blijft dapper weerstand bieden. WERK.nl is een WORST vol met zand die fier overeind blijft staan. Dat komt doordat keurslager Drees meer begaan is met de kwaliteit van de WORST WERK.nl dan met het lot van de mensen die er gebruik van moeten maken. En dan moet je niet denken aan werklozen. WERK.nl is een WORST die uitkeringstrekkers positief discrimineert door ze gratis toegang te geven tot Jobfeed. Nee. Je moet denken aan mensen die wérken, maar door algehele onkunde, slechte opvoeding, luiheid of flaporen hun baan dreigen te verliezen. Zij zijn met meer – en meer nog in tijden van crisis – dan de werkzoekende werklozen. Denk aan mensen met echte beroepen zoals slager. Mensen die geen kaas hebben gegeten van de exquise WORST-en die keurslager Drees ze voorschotelt. Nee. Mensen zonder veel vet op de botten met simpelweg behoefte aan passende vacatures. Mensen met maar één optie: de WORST Werk.nl. Zij eten als het aan Marc Drees ligt maar wat de pot schaft en moeten niet zeuren, want zand schuurt de maag.

Intermezzo
Je slager zoekt werk. Omdat jij Recruitmentmatters leest heeft hij via jou een lijst op de kop weten te tikken met de vijf grootste vacaturesites. Hij besluit de vrije tijd die hij na een dag uitbenen overheeft op te offeren aan het zoeken naar vacatures. Eerst op Banenmatch. Hij vindt 20 vacatures voor ‘slager’. Helaas allemaal in Velsen-Noord; hij rekent er 5 mee. Dan Jobbird: 2 stuks. Jobselectie: 0. Nationalevacaturebank: 4. Dat is samen 11. WERK.nl geeft er ook 11. WERK.nl biedt net zoveel vacatures als de rest van de top-5. WERK.nl wordt door jouw slager van harte aanbevolen.

Er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan
Of, nee, wacht. SVO.nl biedt tientallen vacatures voor slager! Waarom vertelt WERK.nl jouw slager dat niet? Waarom geeft WERK.nl hem niet de beroepsomschrijving bij een zoekopdracht voor slager met daarnaast de volgens ROC en kenniscentrum voor slagers waardevolle nichevacaturesites? Weten ze bij WERK.nl niet dat ze infrastructuur voor kennisontsluiting moeten leveren? Door in plaats van WERK.nl aan te spreken op deze publieke taak te ontkennen dat die taak bestaat laat Marc Drees in zijn eentje tientallen mensen in een uitkering terechtkomen. Als je hem ervan beschuldigt dat hij op deze wijze slinks mensen naar Jobfeed probeert te bewegen doet hij alsof zijn neus bloedt. Totdat hij weer een mud zand aantreft in de WORST WERK.nl en uit zijn vel kan springen en oude koeien uit de sloot kan halen.

De hamvraag
Een feed met alle vacatures. Openbare CV’s. Actuele verwijzingen vanuit relevante bronnen. Dat is wat jij nodig hebt om jouw WORST in elkaar te draaien. En dat is wat je niet van WERK.nl krijgt omdat WERK.nl niet verder kijkt dan de eigen WORST lang is. Maar blijf erom vragen! Als het lukt, goudmijntje. En anders kun je altijd nog een opleiding gaan doen.

Geef een reactie

11 Comments