Lumesse heeft nu ook ‘Apply with Linkedin’ functie

Logotype Lumesse Jawel, het is eindelijk zover. Ook Lumesse (de nieuwe naam voor de samensmelting van StepStone Solutions en MrTed) biedt nu de Apply with LinkedIn button mogelijkheid binnen haar SaaS oplossing TalentLink. Medio september meldde Taleo dat zij een integratie met LinkedIn had gerealiseerd. En medio oktober meldde LinkedIn identieke integraties met Kenexa en Peoplefluent. En hoewel ik begin november al kon melden dat Lumesse druk bezig was met eenzelfde integratie begon ik toch wat ongerust te worden.

Onterecht, want in een gisteren gepubliceerd en extreem lang persbericht (3 pagina’s!), waarin de nieuwste versie van Lumesse’s SaaS oplossing TalentLink wordt aangekondigd, was na enig zoeken deze alinea te vinden:

Other key enhancements […] include deep integration with LinkedIn and Facebook social recruiting processes…

Diepe integratie met zowel LinkedIn als Facebook… Dat klinkt allemaal heel erg spannend. Maar na verdere lezing blijkt het allemaal reuze mee te vallen.

Overigens viel me bij verdere lezing eerst deze ronkende zin op:

Lumesse TalentLink 12 recognises the growing importance of social networks in talent acquisition with seamless integrations to both LinkedIn and Facebook, opening the door to a global online talent pool now in excess of a billion people.

Een global online talent pool? Meer dan 1 miljard mensen? Hier is een forse spinmeister aan de slag geweest die bijzonder slecht kan rekenen. Of zou hij/zij gewoon de aantallen ‘members’ van LinkedIn en het aantal gebruikers van Facebook bij elkaar hebben opgeteld? Hmm…

Maar laat ik bij de les blijven. Dit meldt het persbericht over LinkedIn:

The new „Apply with your LinkedIn profile‟ capability in Lumesse TalentLink v12 gives candidates the opportunity for quick and easy application using their LinkedIn profile, transferring the key data from the profile directly into their job application within Lumesse TalentLink. This new feature also allows Lumesse TalentLink customers to attract high quality, but passive, candidates who may not have CVs ready but do have a LinkedIn profile.

In gewoon Nederlans: Lumesse biedt nu ook de Apply with LinkedIn button als optie binnen haar SaaS oplossing. Een goede zaak natuurlijk. En dat gereutel over passieve kandidaten is natuurlijk ronkende onzin; het gaat hier godbetert over een sollicitatieknop!

Interessanter is in dit verband de deep integration met Facebook:

Similarly, with the integration of the world‟s leading Facebook recruiting application, „Work for Us‟ from Work4 Labs, into an enterprise talent acquisition solution, Lumesse TalentLink 12 offers companies the ability to extend their current career websites to post jobs automatically on Facebook, attract passive candidates through deeper engagement and use data driven social referrals to maximize response.

Kijk eens aan. Voor het publiceren van vacatures op Facebook gaat Lumesse dus gebruik maken van Work for Us. Een interessante ontwikkeling die ik nog niet bij andere grote ATS leveranciers heb gezien. Overigens vindt Lumesse het ook hier nodig om over passieve kandidaten te beginnen wat wederom volstrekte nonsens is.

Maar los daarvan is met Lumesse nu ook de laatste van de grote ATS’en voorzien van de Apply with LinkedIn button. En geeft het als extraatje voor het lange wachten ook nog eens Work for Us erbij. En dat is best handig! Ik ben benieuwd wat de uptake van beide opties door bestaande klanten van TalentLink gaat worden. Maar daarover hopelijk later meer.

Geef een reactie

1 Comment