Adecco gaat reorganiseren in Nederland

Logotype AdeccoIn haar persbericht naar aanleiding van de financiele resultaten over het 4e kwartaal van 2011 zegt Adecco het volgende over de Benelux:

In Q4 2011, revenues in Benelux decreased by 1%. Revenue development was slightly behind the market in the Netherlands, but ahead of the market in Belgium. The EBITA margin was 4.4% in the quarter under review.

Ter vergelijking; Manpower kromp met 4% terwijl Randstad een krimp van de 0,4% moest rapporteren. En daarmee verliest Adecco terrein ten opzichte van Randstad en mogelijk zelfs van Manpower, hoewel dat laatste natuurlijk onduidelijk is. Helaas rapporteert Adecco geen aparte cijfers voor Nederland en Belgie.

Het omzetverlies is ongetwijfeld de reden voor een reorganisatie die later vandaag door Adecco Nederland aan het personeel zal worden aangekondigd.

Tegelijkertijd laat Adecco voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een sterke stijging van de brutomarge zien. Waarmee het bedrijf weer is teruggekeerd naar aanzienlijk betere rendementen na de dip beneden de 17% in het tweede kwartaal van vorig jaar:

Adecco omzet (kolommen) en brutomarge (rode lijn) per kwartaal, Q1 2009 – Q4 2011.

Adecco omzet (kolommen) en brutomarge (rode lijn) per kwartaal, Q1 2009 – Q4 2011.

En met deze brutomarge nestelt Adecco zich tussen Manpower (lager) en Randstad (hoger) in. Overigens is Randstad druk bezig om in termen van omzet de achterstand op in te lopen, Want waar Adecco een stagnatie van de kwartaal omzet sinds het tweede kartaal van 2010 heeft Randstad over dezelfde periode een sterke groei laten zien.

Patrick De Maeseneire ( CEO Adecco Group) sprak daarom bijzonder terughoudende woorden over de nabije toekomst:

We continue to watch developments carefully and keep enhancing our profitability. In current times, our clients need flexibility and we have the right offering for them. With the good results achieved in 2011, continued price discipline and strict cost management, we are on track to reach our 5.5% EBITA margin target, midterm.”

Dat ziet er dus niet zo goed uit. Want als een CEO geen over the top bullish uitspraken doet is er naar alle waarschijnlijkheid reden voor zorg voor het huidige kwartaal. En dat is natuurlijk niet verwonderlijk, als de trend van de organische omzetgroei (YoY) tenminste enige voorspellende waarde heeft:

Adecco, YoY organische omzetgroei, Q1 2009 – Q4 2011

Adecco, YoY organische omzetgroei, Q1 2009 – Q4 2011

Er lijkt een wonder (of creatief boekhouden) nodig om Adecco van een YoY krimp af te houden in het eerste kwartaal van 2012. Eens kijken hoe de beurs op deze, ongetwijfeld ongewenste, resultaten gaat reageren.

Geef een reactie

32 Comments
 • Bram
  says:

  @ huidige Adecco-er
  Gelukkig wakker je het zelf nu weer aan? Hiernaast is het nogal een aanname dat het enkel oud medewerkers zijn, wellicht is het binnen de huidige cultuur niet wenselijk of slim om kritisch te zijn?
  Bottemline, ken weinig mensen die zich zo druk kunnen maken om oud werkgevers, zal blijkbaar wel iets niet helemaal kloppen, toch?
   

 • huidige adecco-er
  says:

  ik ben momenteel ook medewerker van Adecco. Er gebeurt ongetwiijfeld van alles, en er zullen zeker fouten gemaakt worden en er zullen mensen op de verkeerde plek zitten, waar niet? Maar dit niveau wat hierboven wordt bereikt is werkelijk dieptriest. Rancuneuze oud-medewerkers die mensen bij naam betichten van allerlei discutabel gedrag is in mijn ogen absoluut onfatsoenlijk en asociaal.

  Waarom heb je toen niets gemeld? Nu is het gewoon ordinair natrappen en mensen beschadigen. Bedenk dat dit soort zaken nog zeer lang online blijft staan! 

  PS blij dat deze mensen oud-collega’s zijn 

 • suzanne
  says:

  meeste antwoorden zijn te vinden op internet:

  https://www.deondernemer.nl/economie/239499/Adecco-neemt-DNC-over.html

  http://www.analist.nl/reports/dnc-2005.pdf

  https://www.deondernemer.nl/economie/241838/Ik-wil-geen-BNer-zijn.html

  https://www.adecco.com/en-US/investors/Pages/Financials.aspx      

  bedenk wel, iedere organisatie heeft zijn (interne) problemen. zijn er problemen, dan zijn er ook oplossingen. strijk de oneffenheden glad, vervang sommige nog steeds zittende onderdelen/mensen en begin opnieuw met goed gemaakte afspraken met huidige directieteam, want daar zit het probleem niet. Zij willen wel!     
   

 • Vincent
  says:

  @Maarten

  Laten we het er maar op houden dat iemand zich in Zurich nog steeds moet verantwoorden voor het gekochte pareltje! 😉 Je koopt zeg maar een Opel voor de prijs van een Ferrari!

  Vincent

 • Rob
  says:

  Ik begreep laatst dat iemand in zwembroek inclusief tatoeage iets met professional staffing ging doen?
  Dan heb je echt een vliegende start! 😉
  Rob
   
   

 • Jorn
  says:

  Het grootste probleem waar Adecco NL mee heeft te maken is gebrek aan visie en leiderschap. Er heerst inderdaad een politieke en doortrapte cultuur. Enerzijds aangeven dat je mee mag/moet denken, maar dan wel in het directie/management straatje. Dat hier overigens veel incapabele mensen zitten staat buiten kijf.
  Een organisatie staat of valt met aansturing, dat dit een kunst op zich is blijkt wel uit de vele reacties. Een goed begin zou zijn om mensen oprecht en daadwerkelijk te betrekken bij de organisatie. Er loopt voldoende potentieel rond, alhoewel de laatste tijd veel goede mensen zijn vertrokken.
  Het is bizar wat een oogkleppen sommige interne mensen op hebben. Ik ben het zeker eens met de falende rol van HR en daadkracht vanuit directie.
  Probleem blijft de starheid en bereidwilligheid om open te staan voor een andere koers.
  Ik wens men in ieder geval alle succes! De wonderen zijn misschien de wereld nog niet uit?
   
   

 • Paul
  says:

  Wat leuk om te lezen dat Adecco inmiddels is uitgegroeid tot een professionele organisatie! De berichten geven duidelijk aan dat men er inmiddels in is geslaagd de juiste mensen op de juiste plek te zetten.
  Goed dat HR inmiddels staat voor zijn medewerkers en de directie /management kaas heeft gegeten van het aansturen van een organisatie. Dat Nederland geen marionet meer is van Zurich klinkt me als muziek in de oren.
  Ik begreep in de wandelgangen dat professional staffing staat als een huis en dat men erg blij is met de behaalde marge(s) en men af is van het “leegloop” probleem.
  Fijn ook dat men oprecht gelooft in medewerkers tevredenheid onderzoeken en mensen met een hoog IQ vertrekken (ik lag onder mijn bureau van het lachen)! Geloof je nou echt dat dit een garantie is voor succes? 
  Lachen blijft het in ieder geval wel altijd in Zaltbommel, maar het schaamrood zou mij op de lippen staan!
  Paul
   
   
   
   
   
   
   

 • Jeroen
  says:

  Ik heb zelf zowel onder de rode als blauwe vlag gewerkt, dit zijn werelden van verschil. De reacties over Adecco zijn herkenbaar, iets wat zeker al jaren speelt. Het blijft feitelijk een prijsvechter die zijn contracten veelal koopt, oftewel kwantiteit gaat voor kwaliteit. Dit zie je ook binnen de interne organisatie. In vergelijking met blauw is rood minder kritisch op opleiding/capaciteiten en veel belangrijker hoe politiek handig je bent. Dit zorgt o.a. voor veel mis management. 
  Mensen met capaciteiten ergeren zich veelal dood aan de onkunde, kijken dit 2 a 3 jaar aan en vertrekken. Dit is natuurlijk zonde, want dan blijf je in een negatieve spiraal zitten. Herkenbaar te lezen dat HR hier nog steeds geen oplossing voor heeft. 
  Dit in combinatie met een nul betrokkenheid houding richting medewerkers vanuit directie maakt het tot een enorme uitdaging. Het communiceren richting je organisatie is iets waar je morgen mee kan beginnen. 
  Het betrekken van mensen binnen de organisatie geeft al een heel ander gevoel en resulteert bijna altijd in betere resultaten. Dit geeft ook lucht richting het inderdaad keiharde/ KPI Zurich. Alhoewel je hier ook meer tegengas zou kunnen geven. Je moet soms stapje terug om weer beter verder te kunnen gaan. Dit is echter iets waar nog geen enkele CEO het lef voor heeft gehad. Dan blijf je inderdaad een beetje de marionet van Zurich.
  Ik verwacht ook dat de huidige CEO geen reëel beeld heeft van de huidige sleutelposities, aangezien iedereen erg goed is in het mooier maken van eigen prestaties. Het ligt veelal aan externe factoren, was het maar zo simpel.
  Bezem er toch maar weer door heen, aangezien veel is te wijten aan het middelmatige management. Vind het oprecht jammer dat dit blijkbaar nog steeds het geval is, was overigens 7 jaar geleden niet anders.
  Ik wil me niet verlagen tot het noemen van namen, maar zou wel een lijst kunnen opstellen!
  HIGH FIVE!
   
   
   
   
   
   
   
   

 • Peter
  says:

  Erwin van Iersel is ontslagen door Dehaze want er moest door Dehaze orde op zaken worden gesteld. Dehaze is vertrokken naar Frankrijk, maar als ik het zo lees met een behoorlijke puinhoop achterlatend.
  Volgens mij is dit Dehaze al vaker over komen

 • Wendy
  says:

  Ik ben een oud werknemer van Adecco en heb met heel veel plezier gewerkt binnen deze organisatie. Ik kon bijzonder goed opschieten met vele collega’s, wat verder ging dan collegialiteit.
  Ik herken bovenstaande ook niet, en wil ook benadrukken dat het een Top organisatie is.
  De reden dat ik weg ben gegaan heeft te maken met het feit dat ik “over” intelligent ben @ Tim, dat kan ik van jou niet zeggen, wat een taalfouten in je stuk…. ik kan me voorstellen als je zo communiceert dat jou verzocht is iets anders te zoeken.
  Door mijn hoge IQ was ik genoodzaakt een andere uitdaging te zoeken, immers de plek van algemeen directeur was net toegewezen. Maar goed, deze toewijzing is een terechte!

  • Freek
   says:

   Wat bij Adecco volgens mij mist is een eenduidige visie die consequent en voor langere tijd wordt gevolgd, zeker wat betreft het professional staffing stuk. Ze willen per se ‘specialties’ hebben vanwege de hogere marges en het one-stop-shop principe maar als uitzender weten ze eigenlijk niet goed wat ze ermee aanmoeten. Zelf heb ik in de periode dat ik er werkte 5 bedrijfsnamen gehad en wel minstens zo veel professional staffing directeuren. Naast het feit dat je er zelf moedeloos van wordt is dat ook lastig uit te leggen aan je klanten. Delen van de bovenstaande verhalen herken ik wel als oud Adecco werknemer. De integratie van DNC is misgegaan omdat DNC zelf ook nog helemaal niet geintegreerd was. Inderdaad een oud leeg beursfonds (ik geloof dan DNC 100 jaar geleden sigaren maakte) waarin diverse staffing bedrijfjes zijn samengevoegd en dat met (hele) flinke winst is verkocht. Toch kijk ik niet negatief terug op mijn tijd bij Adecco, zoals overal moet je je eigen directe omgeving positief proberen te beinvloeden en er zelf wat van maken. En anders ga je gewoon weer je eigen weg.

 • Annemieke
  says:

  @James
  Dit is slechts het topje van de ijsberg. Als je ziet wie ze wegsturen en wie er kunnen blijven zitten springen de tranen in de ogen. Het is een grof schandaal, maar tegelijkertijd, Adecco be carefull what you wish for. Jammer voor de vele goede mensen die er gelukkig ook echt werken, want het kan zo mooi zijn. De slogan van het jaar 2012, one more, krijgt wel een bittere nasmaak op deze manier.
   
   

 • James
  says:

  Er zit blijkbaar echt iets mis bij Adecco als ik deze commentaren zo lees… Zouden ze ook gelezen worden door de mensen die er iets aan kunnen/moeten doen? Als dit zo door blijft etteren dan kan er over een maand weer gereorganiseerd worden. 

 • Simone
  says:

  Wat dachten jullie van Mark Poulissen en al die mensen van Performance & Innovation. Werken alleen volgens de cijfers, kpi richtlijnen etc. Allen marionetten van directieteam. Waar is de beleving? De passie waarmee gewerkt zou moeten worden? Valt het nu echt niemand op dat KPI’s hanteren niet meewerkt aan een productief personeelsbeleid? Alles moet processmatig verantwoord worden. Even een marge berekenen zoals vroeger? Kijken naar de klant en dan je tarief neerleggen? Mag niet meer! Alles volgens de regels. We worden braindead gemaakt. Mogen niet meer zelf ondernemer, nadenken. Entrepeneurship, kiss my ass. In mijn ogen zou het directieteam passioneel moeten zijn en die passie moeten overbrengen. Rinus Wittenberg, al jaren in dienst. Een man met passie, met flair…HIJ is het gezicht van Adecco en geen enkel ander lid van het MT, GEEN ENKEL ANDER LID!

  MT, Belgie, Patrick De Maeseneire, word wakker! 
   
  Laat die waanzinnig domme ideeen als Directie in het veld achterwege. We hebben jullie pas 1 keer gezien (en dat was na 4 keer afzeggen jullie kant). Bakker kwam, ging zitten, kwam niet meer uit zijn stoel en ging na een half uur weg. Wat een schande! En hem moeten we serieus nemen? Van collega’s uit het veld hoor ik dat Onstenk er was, ging zitten, er moest koffie voor haar gehaald worden, want ze had het druk. Ging achter haar laptop zitten, vroeg niets, het was druk in de branch en nam ook geen telefoon op, zei geen boe of bah tegen de klanten. 

  IK ZOU RINUS GRAAG ALS DIRECTEUR WILLEN ZIEN, samen met een sterk commercieel ingestelde achterban. Mensen die nu weg zijn, maar die eigenlijk hadden moeten blijven omdat je je hun gezicht nog herinnerd en hun rode hart nog voelt. Mensen die met liefde praten over hun werk en het zien als een kind dat grootgebracht moet worden. Eerlijke en oprechte mensen die houden van hun vak en van de organisatie en niet alleen van hun eigen portemonnee!
        

  En ja, ik werk nog bij Adecco, maar denk al ruim een half jaar om weg te gaan, helaas zit ik met mijn gezin, en kijk met angstige ogen naar de markt, dus ik heb zekerheid nodig. Vandaar dat ik nog even blijf, maar mijn mening niet kwijt kan bij mijn AM. Dit wel al gedaan, maar zijn reactie spreekt boekdelen: “ik deel je mening, ik zie het ook, maar ik denk dat dit huidige directieteam er voor de zomerperiode uit ligt. Patrick is zeer ontevreden, dus er zullen wel koppen gaan vallen. Ja, de mensen die weg zijn, zijn de verstandigen. Ach, laat maar gaan en doe je werk en laat het van je schouders afglijden als je weer zoiets tegenkomt, het heeft toch  geen nut dit aan te geven. De oprechten worden niet getolereerd. Ook niet in het AMO. Weet er alles van.”

  Do I need to say more?   

  Ik merk dat ik hier wederom erg emotioneel onder ben, maar het heeft geen nut. heb alleen mijzelf ermee. Jammer dat we niet gehoord worden.

  kan mij nog herinneren dat er ooit een anonieme vragenlijst werd gemaild. Anoniem? ach, later werd er iemand op het hoka geroepen en werden er gerichte vragen gesteld waarover zij had geklaagt. hoezo anoniem? en hoezo ik sta open voor kritiek en doe er iets mee?

  Fijn dat ik even mijn hart mocht luchten. Nu ga ik tijd besteden aan mijn gezin.        

 • Ruben
  says:

  Ik heb er ook gewerkt en kan het verhaal van Tim alleen maar onderschrijven. Wat een slecht management zit daar! Allemaal op basis van de verkeerde motieven, niet op basis van kwaliteiten of talenten. Niet alleen de genoemde namen zijn rot, al zijn dat wel de ergste, er is nog veel meer mis daar…. geloof me!

 • Joop
  says:

  @ Jomanda, volgens mij zijn alle bestuurders/directieleden nog in huis, behalve Erwin van Iersel. Vreemd dat niemand daar op afgerekend wordt!
  @Tim, jij bent echt goed op de hoogte! vertel eens wat meer! ik kan me namelijk niet voorstellen dat het gedrag van genoemde personen daar bij blijft?

 • Jomanda
  says:

  Die “K” is wel heel erg goed op de hoogte, dat moet een mol zijn! Vertel nog eens wat K! Ik denk dat alle uitzendboys het zwaar hebben, geen uitzonderingen.

 • Tim
  says:

  Ook ik ben een oudwerknemer van Adecco. 3 jaar geleden een andere functie gekregen (gewoon weggewerkt). Achteraf hoor ik, nu ik weg ben, dat ik lastig was tegen toenmalige directeurLastig? ik ben direct, weet wat ik wil en wat in mijn ogen binnen de Adecco group zou moeten gebeuren….maar ja, dan trap je tegen bepaalde schenen….Weg moet je dan. net als vele andere collegas die hun passie voor dit prachtige bedrijf hadden en hebben.

  Er zijn een aantal heren die de scepter zwaaien maar die zo rot zijn en zo doortrapt, ze kunnen zo goed slijmen en de boel verdraaien dat iedereen ze gelooft. Incl dircom. Iedereen weet het, iedereen praat erover, maar niemand die ooit een stap ricjting dircom durft te zetten. Ach ze geloven niemand behalve die paar doortrapte mensen. namen? Wil ik best geven. misschien dat er anderen zijn die mij hierin ondersteunen. Ook heeft dircom geen enkele bevoegdheden, belgie bepaalt alles. zij kijken naar de cijfers, is het slecht? hups, mensen eruit.

  Namen van rotte appels, die de echte talenten niet laten bloeien en die ervoor zorgen dat Adecco naar de afgrond wordt geholpen: Moniwue Onstenk, heeft geen gevoel voor de mens, kent niet eens haar eigen personeel op haar afdeling bij de naam, laat staan dat ze weet hoe goed het personeel in het veld gekwalificeerd is. een HRM staat met het gezicht richting het personeel, zij staat met haar rug er naartoe. Rene Schapelhouman? Willem Visser? Oudgedienden, werken samen onder 1 hoedje met de afdelingshoofden, zitten zij er voor het personeel? welnee, hebben geen enkele zeggenschap laat staan bevoegdheden om iets over te brengen. Areamanager? Spijkerman, Oppenheim, Werring, van der Lippe. Lachwekkend. deze mensen zitten soachtend tot 10 uur thuis, of hangen laveloos in de bar (lippe), zitten elke minuut op twitter, zijn van controller naar een salesfuncie gegaan. lachwekkend!!! of noemen we dit het talent waar adecco het over heeft. zij geven het goede voorbeeld? Flater! Paul van Raaij? lekker met pensieon gaan. paul heeft geen enkele kennis. laat al zijn mensen , de accountmanager, aan hun lot over, hun dossier zitten overvolg, hebben geen idee wat ze moeten doen, en met vragen moeten ze al helemaal niet bij hem komen. Iwan van Bilsen? Er direct uitzetten, in zijn kamer lacht hij samen met zijn compagnon mark van der lippe het hele directieteam uit. zet ze stk voor stuk vor schut en maakt intussen met mark van der lippe een plan om zichzelf omhoog te werken….en het dircom maar denken dat het zo’n fijne man is. Ach je moet eens zijn personeel horen. allemaal  lopen ze hard weg of zitten ze tegen burnout aan.

  adecco group! waar zijn nou jullie leidiinggevenden die het juiste voorbeel dmoeten geven? waar zijn die mensen die weten wat er in de markt zich afspeelt en die daarop ageren? waar zijn ze? ik zie ze niet? ook in mijn periode heb ik ze nooit gezien…ze vertrokken alleen maar.

  Nu 3 jaar later, ik ben bij de concurrent in diest en zie met lede ogen toe wat er met de organisatie aan de hand is. hoor welke mensen er ontslagen worden, en begrijp gewoonweg niet dat er niemand is binnnen de organisatie die de ballen heeft om eens op te staan en te zeggen waar het op staat. Vervang het directieteam door iemand met power! door iemand met passie! door iemand met guts!

  ik wens adecco veel wijsheid toe….zoals het nu blijft gaan, bestaat Adecco over een paar jaar niet meer.

  Ik denk dat er nog meer mensen zijn die met veel liefde hebben gewerkt bij deze organisatie, die inzagen dat het nog beter kon en hier hun leven in wilde stoppen, maar helaas……die gingen, zoals bovenstaande ook al zei,….allemaal weg.

  De beste vertrokken en de kneuzen blijven hangen.            

  • Dennis
   says:

   Ik ben ook een oud werknemer van Adecco en heb met heel veel plezier gewerkt bij deze organisatie in diverse rollen op diverse afdelingen. Ik heb de overname van DNC meegemaakt wat helaas net rond was voor de economische dip. Het feit dat het huidig management in staat is geweest om nu pas te reorganiseren is niet mis management maar juist heel erg knap. Uoteraard begrijp ik de gevoelens van de mensen die reageren alleen is het erg triest dat de reacties gericht op personen zijn. Het is wel heel frapant dat je probeert anoniem te zijn terwijl iedereen weet dat je , Tim, uit Noord Holland komt…. De reden dat je wegmoest zegt niets over de organisatie maar jouw acteren in de organisatie, ook deze post is daar weer een heel goed voorbeeld van. W
   Vraag jezelf eens af, wat heb je gepresteerd.

   Ik zal geen namen noemen maar wil wel aangeven dat ik heel veel geleerd heb van de mensen hierboven. De sfeer optimaal is en motivatie enorm. Rotte appels houd je binnen ieder bedrijf en ben het ook met Petra eens, voel je jezelf niet op je plaats, ga dan weg.

 • Patrick
  says:

  Goede mensen gaan altijd zelf weg, zeker binnen deze organisatie waar voornamelijk management en directie ver van de interne organisatie afstaan. Je kunt inderdaad het beste voor hebben met de organisatie, maar binnen deze enorme politieke organisatie maakt dat niet zoveel uit. Wil je ooit succesvol worden (dus niet de eeuwige 2e of 3e) zeer kritisch kijken naar sleutel posities. Daar worden al jaren oerdomme keuzes in gemaakt, dan blijf je aanmodderen. Resultaat hiervan is inderdaad ook dat goede mensen weg gaan. Ik zou ook niet door incapabele mensen aangestuurd willen worden!  Gelukkig zijn deze mensen bij ander soortige organisaties terecht gekomen. 

  De toekomst zal het verder wel uitwijzen.  

 • Ruud
  says:

  K lijkt mij een goed geinformeerd persoon, wellicht een ex werknemer?? Ik herken er veel in, zeker wat hij/zij zegt over ‘de laag van areamanagers, business development directeur en overige… ‘. Vreemd dat een staffing organisatie op deze manier met hun medewerkers omgaan (hallo HR Director, wake up!). Maar ja, ook bij de loodgieter thuis lekt de kraan.
  Natuurlijk is enige politiek niet vreemd in een grote organisatie, Adecco spant volgens mij de kroon hierin.

 • K.
  says:

  Adecco is nog niet klaar met reorganiseren. Zo zijn er afgelopen week al contracten beeindigd met een aantal mensen binnen General Staffing en zullen er meerdere volgen deze week. Dat het al een tijd niet goed gaat met de organisatie is inetrn al bekend.  Immers, intern is er onrust, op het hoofdkantoor te Zaltbommel lopen vele accountmanagers te klagen onderling maar durven het niet te uitten vanwege repercussies vanuit management. Denk dat er in de laag van areamanagers, business develop directeur, en overige staffing functies eens gesaneerd moeten worden, want daar begint het slecht management al. Top down beleid binnen Adecco wat niet in staat is dat beleid te voeren wat leidt tot good business. Bottum up wordt wel aangegeven dat zij daarvoor open staat, maar de werkelijkheid is anders. Er zitten veel goede mensen die niet opgemerkt worden, omdat zij niet in het Adecco beeld passen van talent. Jammer! Sommige van de mensen die of zelf weggaan of ontslagen worden, zijn diegene die het beste voor hadden met de organisatie, maar niet werden begrepen of gezien, onwille van eigen belang van staffiing, areamanager ed. Het valt mij ook op dat opdrachtgever van Adecco dit ook aangeven, zonder dat zij weten wat er speelt binnen onze organisatie.

  • Petra
   says:

   Het is natuurlijk begrijpelijk dat mensen die helaas het gevolg zijn van een reorganisatie zich middels diverse anonieme media bronnen proberen af te geven. Het getuigt niet van bijster hoge mate van intelligentie als door deze mensen specifieke namen worden genoemd in plaats zich te focussen op feiten. Een feit is dat Adecco 12e is geeindigs in het Great Place to work, een jaarlijks onderzoek dat verricht wordt onder medewerkers. Een ander feit is dat adecco als hoogste is geeindigsd in de Incompany op medewerkers tevredenheid onder uitzendorganisaties.
   Onoverkomelijk binnen iedere organisatie is dat er mensen zijn die zich afgeven op het beleid. Zeker in tijden dat het extra zwaar is. Het is erg triest dat er mensen zijn die uit veiligheid blijven zitten. @ Simone, waarschijnlijk had er iemand met een goede motivatie, die zich niet laf verschuilt achter een forum, in plaats van jou kunnen blijven. Wees daar maar trots op!

 • Alex
  says:

  In het kort: ene Koos de Vink koopt kleine deta buootjes op en stopt het in beursfonds DNC. Geen interne samenhang, maar wel 1 website. Ene CEO van Adecco wil snel iets kopen in deta markt in NL en betaald graag teveel op precies het verkeerde moment voor iets wat er eigenlijk niet is!!
  DNC is 100% teveel gewaardeerd en bestond eigenlijk niet. Hierna maakt de volgende CEO er maar Aijilon van, maar dat werkt natuurlijk ook niet….. en nu maar verder aanprutsen. Koos geniet van +10 miljoen in zijn binnenzak.

 • Wouter
  says:

  Dit terwijl Ajilon wel een goede motor zou kunnen zijn achter het vergroten van de marge, echter tot op heden zonder resultaat. Het gebrekkige niveau van professionals, maar belangrijker geen visie en sturing. Management blinkt uit in vergaderingen en andere onzin. Dit geeft te meer aan dat uitzenders zich niet moeten bemoeien met detachering en W&S. Dit is nou eenmaal geen volume / marge business pur sang.

  Bottemline, afslanken en weer opbouwen (langzaam) met iemand met die verstand heeft van detachering en W&S. De huidige directeur is uit mijn hoofd ook weer iemand uit de uitzendwereld…. Tsja….

  Wouter

 • veristas
  says:

  Bij Adecco vallen met name rake klappen bij Ajilon Professionals. De interim en detachering organisatie van Adecco. Ajilon zou het antwoord moeten zijn om Adecco Groep Nederland meer marge te brengen. 
  Gebrek aan visie, veel management wisseling en een probleem om de opgekochte Ajilon organisaties te integreren lijken een grote oorzaak te zijn. Het is niet uit te sluiten dat er op termijn nog meer moet worden gesneden.