Monsterboard liegt dat het gedrukt staat

Logo Monster Het blijft toch onveranderd lachen met Monsterboard. Hoewel het site reeds meer dan een jaar geleden is gestopt met de rapportage van bezoekcijfers waarbij ze tot die tijd consequent serieus achterbleef bij Nationale Vacaturebank, claimt de vacaturesite nu zonder enige cijfermatige onderbouwing de toppositie:

Het unieke aantal bezoekers op Monsterboard steeg in 2011 gemiddeld per maand met 9 procent waarmee Monsterboard de grootste vacaturesite van Nederland blijft.

Waar haalt Monsterboard vandaan dat ze de grootste vacaturesite van Nederland blijft? Dat was ze in 2009 en 2010 in ieder geval niet op basis van de zelf-gerapporteerde cijfers door zowel Monsterboard als Nationale Vacaturebank. Dus hoe kan Monsterboard dit nu dan claimen? Nog los van het feit dat Monsterboard met ruim 12% (en dus niet slechts 9%) had moeten groeien om Nationale Vacaturebank in 2011 voorbij te streven. Waarbij Nationale Vacaturebank dus ook nog eens stil had moeten staan.

Waarom liegt Monsterboard dat het gedrukt staat?

Geef een reactie

17 Comments
 • Ex Emp
  says:

  Sorry hoor ik ben een ex werknemener van Monster en wat Marc hier zegt is
  de totale waarheid ik ben nu zelf al weer een jaartje weg maar heb nog nauwe contacten daar.

  Het gaat de afgelopen 3 jaar totaal bergafwaarts met monster in nederland, werknemenrs halen geen bonussen meer terwijl ze vroeger 130% overscore hadden

  De duurdere en beste krachten worden uitgekocht om te verjongen en een lager salaris plafond te creeren

  Nee Marc slaat de spijker op zijn kop en de meeste zijn te kortzichtig het in te zien.

  Dat hij zo reageert snap ik wel want elke keer als Marc het over Monster heeft dan komen de Monster addicts weer om de hoek met hun propaganda

 • Jacobine van Noordenne
  says:

  Marc, heb je door hoe aanvallend je over kunt komen met zowel de topictitel en met je latere posts?
  Bij mij in de klas zou je eruit gestuurd worden, los van of je deels gelijk hebt, als je anderen zo op de kast jaagt. Denk aan je hart he.

 • sjoerd
  says:

  wat maakt iedereen zich druk. monsterboard is net als welke grote internationale naam dan ook, een organisatie waar de bloggertjes hier toch nooit een positief over zullen schrijven. wat een aandacht.

 • Herman
  says:

  Je doet precies hetzelfde, je weet de cijfers van MB niet en je roept maar dat ze liegen.
  Kom dan zelf ook met een cijfermatige onderbouwing van je uitspraak.

   • Herman
    says:

    Je refereert naar een overzicht waarvan t laatste bericht uit april 2011 komt, dat lijkt me niet relevant voor actuele bezoekersaantallen.
     

    • Marc Drees
     says:

     Dat is zeer relevant, indien je tenminste kan lezen. Vergelijk de cijfers over 2010 met wat Monsterboard over 2011 zegt. Je hebt nu alle cijfers, en stel je vervolgens de vraag waar Monsterboard haar claim vandaan haalt. En vraag je tegelijkertijd af waarom Monsterboard een niet onderbouwde claim maakt terwijl ze tegelijkertijd de rapportage van haar eigen bezoekersaantallen al meer dan een jaar heeft stopgezet.

     • Herman
      says:

      Je spreekt jezelf tegen:
      “je hebt alle cijfers”
      en
      “terwijl ze tegelijkertijd de rapportage van haar eigen bezoekersaantallen al meer dan een jaar heeft stopgezet.”
       
      Dus nogmaals de vraag: hoe kun jij vergelijken als jij geen geverifieerde bezoekersaantallen hebt.
      En de aantallen die Google trends geeft zijn echt absoluut niet betrouwbaar genoeg daarvoor.

      • Marc Drees
       says:

       Godhemel, hoe dom kan je zijn? Over 2010 is het aantal bezoeken bij Monsterboard 12% lager dan bij Nationale Vacaturebank. Lees de artikelen. Als over 2010 de bezoeken dus 12% lager waren en Monsterboard kan slechts een 9% stijging melden dan is er dus nog altijd sprake van een lager bezoekvolume dan bij Nationale Vacaturebank; tenzij Nationale Vacaturebank meer dan 3% zou zijn gedaald. Wat natuurlijk heel bijzonder zou zijn in relatie tot de door Monsterboard gemelde algemene stijging van 6% voor de ‘sector’ vacaturesites.
       Dus… alle cijfers zijn besschikbaar om vast te stellen dat Monsterboard uit haar nek lult. Maar mogelijk is het nog steeds teveel gevraagd om de punten te verbinden…

       • David
        says:

        Het bereik van NVB is gedaald met ruim 10,5%. 

        Dat is dan obv Q4 2010 (6.710.394 bezoeken)  tov Q4 2011 (6.000.000). 

       • Herman
        says:

        “tenzij Nationale Vacaturebank meer dan 3% zou zijn gedaald. Wat natuurlijk heel bijzonder zou zijn in relatie tot de door Monsterboard gemelde algemene stijging van 6% voor de ‘sector’ vacaturesites.”
         
        je kan mij wel dom noemen. Maar wederom doen je een aanname op basis van je eigen inzicht.
         
        Je hebt geen cijfers hiervan, je conclusie van dit artikel verzin je dus. En volgens Davids cijfers klopt het dus wel wat MB zegt.
         

       • Jacobine van Noordenne
        says:

        Marc, heb je door hoe aanvallend je over kunt komen met zowel de topictitel en met je latere posts?
          
        Bij mij in de klas zou je eruit gestuurd worden, los van of je deels gelijk hebt, als je anderen zo op de kast jaagt. Denk aan je hart he.

 • David
  says:

  NationaleVacaturebank.nl spreekt (op dit moment) over aantal bezoeken en monsterboard over het aantal unieke bezoekers. Maakt dat nog iets uit?

  Tevens ben ik benieuwd naar de daadwerkelijke cijfers van nvb Q4 2011. Vraag me af waarom deze zijn afgerond…