Onvervalste spam van Nationale Vacaturebank

Vandaag kreeg ik een e-mail van Nationale Vacaturebank met verder hengelwerk naar mijn cv. Waarbij de site haar colportage tactieken, die met de introductie van de nieuwe site al naar een bijzonder discutabel niveau zijn verlaagd, nog verder probeert te verlagen. Waarbij het mij vooral gaat om de blauwe balk aan de onderzijde van de e-mail:

Nationale Vacaturebank | E-mail spam 

Deze blauwe balk is namelijk van een schunnige armoede.

Ten onrechte wordt hier gesteld dat ik een account heb aangemaakt. Dat heb ik helemaal niet gedaan; Nationale Vacaturebank heeft dat stiekem gedaan terwijl ik op een sollicitatie reageerde. Maar dat is dus niet alles; de site heeft hiermee ook ongevraagd besloten mij lastig te gaan vallen met ongevraagde mailtjes. Dit is onvervalste spam!

Maar het wordt nog erger. Want niet alleen word ik ongevraagd lastig gevallen door Nationale Vacaturebank; ik moet ook nog zelf actie ondernemen om die ongevraagde ellende uit te schakelen. En daarvoor moet ik op een vrijwel onzichtbare hyperlink in een krankzinnig klein lettertype klikken. Dit is werkelijk te triest voor woorden. Nationale Vacaturebank heeft zich in haar hijgerige jacht op cv’s verlaagd tot het niveau van Nigeriaanse spammers.

Diep, diep triest.

Geef een reactie