Haptics: volstrekt nieuwe mogelijkheden

SenseqWaarschuwing: dit is een beetje een nerdy artikel. Vorige week struikelde ik over een verbijsterende technologie die volgens het overzicht van Envisioning emerging technologies for 2012 and beyond pas in het jaar 2019 voor interface technologie volwassen moet zijn: Haptics. En deze term wordt door Wikipedia als volgt omschreven:

Haptic technology, or haptics, is a tactile feedback technology which takes advantage of the sense of touch by applying forces, vibrations, or motions to the user

En de technologie waar ik over struikelde is van Senseq. Dat bedrijf maakt een hele dunne coating die op een touch interface (bv. iPhone, iPad) kan worden aangebracht wat vervolgens het volgende kan doen:

a variety of sensations can be generated, from textured surfaces and edges to vibrations and more.

Dus mijn toetsenbord op de iPad zou als een toetsenbord kunnen aanvoelen? Dat zou nog eens fraai zijn! Volgens Senseq:

Every application can benefit from using feel to guide and reward user actions, whether it is used to minimize visual focus required for accurate operation, or to enrich a multi-modal experience incorporating graphics, sound and feel.

Hopla! Interaction design is weer een stuk complexer geworden! En nu maar wachten op de eerste real-life apparaten en applicaties. Games en gamification zijn een eerste logische stap, schat ik zo in. En voor online recruitment?

Geef een reactie

1 Comment