Time to hire? Eén dag! Huh?

VerbaasdCammio en Maddle zijn een samenwerking aangegaan. Onbekende namen? Ik kan het me voorstellen. Laat ik bij Cammio beginnen. Een online video applicatie voor plaats (en eventueel tijd) onafhankelijk ‘solliciteren’. In tegenstelling tot 360inc en Vacaturekrant is Cammio wel een initiatief uit de TMG stal met overlevingskansen. Maddle is een nog ongeboren initiatief (zonder enige relatie met de TMG stal) dat zich vooral richt op een goede presentatie van vacatures via smartphones.

En samen gaan deze twee bedrijven ervoor zorgen dat:

de mogelijke doorlooptijd van advertentieplaatsing, reactie en sollicitatie wordt [..] verkort tot een dag

Huh?

Inderdaad, dat klinkt als een anabole time to hire. Maar nauwkeurige lezing van het persbericht zorg voor een ferme nuancering. De samenwerking van Cammio en Maddle omvat het volgende:

[…] wordt de traditionele personeelsadvertentie voorzien van een QR code. De kandidaat komt hiermee op een mobiele vacaturepagina met meer informatie over het bedrijf, inclusief een videopresentatie, meer informatie over de vacature en de mogelijkheid om direct zijn interesse kenbaar te maken. Vervolgens krijgt de kandidaat een email met daarin een uitnodiging om per webcam een aantal vragen te beantwoorden met een video-opname. De mogelijke doorlooptijd van advertentieplaatsing, reactie en sollicitatie wordt daarmee verkort tot een dag .

Waarbij Maddle dus voor die mobiele vacaturepagina zorgt en de mogelijkheid tot reageren van een kandidaat. Cammio zorgt vervolgens voor de uitnodiging voor en de uitvoering van het webcam ‘interview’. Ik ga maar eens kijken of, en zo ja hoe ik hier binnenkort live-verslag van kan doen.

Geef een reactie