CVIVE: een bijzonder vage citroensmaak

Logotype CVIVE Gisteren struikelde ik tijdens het eHRM event over een partij waar ik nog nooit van had gehoord: CVIVE. Een bedrijf dat zichzelf in onnavolgbare stijl (teksten maken is toch echt een vak) als volgt omschrijft:

CVIVE staat voor een effectieve Human Resources – oplossingen. CVIVE voegt waarde toe door persoonlijkheid aan het HR-proces toe te voegen.

Inderdaad, dat voelt alsof je in een citroen hebt gebeten terwijl je dacht dat het een mango was. Maar wat staat daar nou eigenlijk? Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Maar gelukkig is er nog een tweede alinea, en die gaat over recruitment. Met diezelfde citroensmaak overigens:

Op het gebied van recruitment biedt CVIVE een online video-gebaseerde recruitment systeem, wat u in staat stelt om een sollicitant te evalueren op basis van persoonlijkheid en CV. U heeft het profiel van een sollicitant, inclusief video, in één profiel en systeem. Daarnaast is het CVIVE recruitment systeem te koppelen aan alle recruitment systemen op de markt, in overleg met de leverancier van uw recruitment systeem.

Ehh…? Sollicitant te evalueren op basis van persoonlijkheid en CV? Een online video-gebaseerde recruitment systeem?? Als het bedrijf haar best doet om zichzelf volstrekt onduidelijk  te omschrijven dan is dat uitstekend gelukt; nog afgezien van de tenenkrommende tante Betje stijl…

Maar wat is CVIVE nou eigenlijk?
Spoiler alert: dat is me nog altijd niet duidelijk, hoewel het dus iets met video te maken schijnt te hebben.

De CVIVE website bevatte een link naar een artikel in het FD die niet werkte, een LinkedIn group verwees naar een artikel waar volgens CVIVE werd aangetoond dat de inrichting van het recruitment-proces met video een groter plaatsingssucess oplevert, wat overigens niet de essentie van het artikel is, en dit:

CVIVE

Het is de moeite waard om dit even goed te lezen… en proberen niet te lachen.

Altijd fijn om te weten dat ‘het systeem’ opgemaakt kan worden in uw huisstijl, en aan de wervingssite gekoppeld kan worden. En mogelijk dus ook nog eens aan een ATS, maar dat staat weer ergens anders op de site. Maar waarom zou ik al deze moeite doen en weer een systeem aan mijn immer uitdijende waaier aan systemen toevoegen? Om nog maar te zwijgen van de onvermijdelijke extra kosten. Wat is het voordeel? Bespaar ik in inspanning, doorlooptijd, kosten? Verhoog ik de kwaliteit? Wat biedt CVIVE?

Ik heb geen idee. Er was overigens een video; maar dat was niet meer dan een volstrekt zinloze en artsy video-cv van 2:30 minuten waar je dus als recruiter naar moet kijken (en een epileptische aanval van kan krijgen) in plaats van in 10 – 20 seconden een cv scannen en je oordeel vormen.

Dus, wat is dat nou in hemelsnaam dat online video-gebaseerde recruitment systeem?

Volstrekt vaag….

Geef een reactie

1 Comment
  • R.O.Christensen
    says:

    Beste Marc Drees,
    jij zou even verder moeten kijken voor dat je zo uitgesproken een mening hebt, of wordt je betaald om een zodanig commentaar te geven?