Vacaturesite top 10: Banenmatch weer nr. 1

Vacaturemonitor, positief Terwijl er vorige week sprake was van een rustig weekje is dat deze keer zeker niet het geval. Overigens wordt de onrust uitsluitend veroorzaakt door Banenmatch die een bijzonder hoog aantal geplaatste vacatures laat zien, wat mede het gevolg is van een achterstand in vacaturespidering van de daaraan voorafgaande week. Jawel, wat een slapende spider al niet kan doen…

Mede als gevolg van deze vacaturestapeling is Banenmatch weer eens op de nummer 1 positie beland. Waar tot voor kort deze positie het exclusieve domein van Werk.nl was, is deze plaats nu al twee keer door Banenmatch en een keer door Jobbird ingenomen. Een teken van veranderende tijden?

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 9 – 11). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 9 – 11). Bron: Jobfeed

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  1. Banenmatch: +1,1%
  2. Werk.nl: 0,0%
  3. Jobselectie: +0,4%
  4. Jobbird: -0,4%
  5. Nationale Vacaturebank: -0,3%
  6. Monsterboard: -0,2%
  7. VacatureBase: 0,0%
  8. Vacaturevijver: +0,6%
  9. GoudenGidsBanen: +0,1%
  10. DOVAjobs: -0,1%

Daar staat het dus, Banenmatch schiet met 1,1% omhoog en laat daarmee (tijdelijk) Werk.nl en de andere freemium vacaturesites achter zich. Tegelijkertijd wringt Jobselectie zich op de derde plaats, nog voor Jobbird. Waarmee de pay-to-post vacaturesites zich pas vanaf de vijfde plaats kunnen manifesteren… Koekoeksjong VacatureBase zit ondertussen Monsterboard op de hielen.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto 

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Monsterboard (-4%) wordt door Banenmatch (+13%…) van de eerste plaats verdrongen; Nationale Vacaturebank (0%) blijft keurig op de derde plaats terwijl Jobbird (-4%) naar de vierde plaats afglijdt. Werk.nl (-5%) zakt ook in; tegelijkertijd is het negatieve sentiment voor deze site enorm te noemen. En veel van dit negatieve sentiment heeft te maken met de onbeschikbaarheid van de site. What’s new…?

Geef een reactie