De IT Recruiter krijgt het druk… part II

Joepie. Lente! En wat een prachtig weer. Alle redenen het eerste gedeelte van 2012 achter ons te laten. Best wel even wennen, zo het begin van een nieuw  jaar. Iedereen een beetje koekeloeren naar elkaar met de vraag of er eigenlijk nog wel wat gaat gebeuren. Hierna dan een fikse winter die er voor zorgt dat iedereen toch vooral naar Friesland kijkt. Tel hier de begroting perikelen van de overheid bij op, en ik kan mij zo voorstellen dat het Recruitment avontuur van velen niet helemaal zo is gelopen als verwacht en gehoopt. Maar nu is het anders…….

De lente is begonnen! Mooi weer. Terrasje buiten. Diverse keren een “break in de week”, Formule I,  Wielrennen, een spannend slot van de voetbal competitie, lammetjes in de wei.. Allemaal van positieve invloed op humeur, en daarmee onlosmakelijk verbonden aan het vak Recruitment. Wat eerder een “net niet was”,  wordt nu een “ja, doe maar”. De uitingen in de media liegen er daarom ook niet om.  

Neelie Kroes, ons digitale opperhoofd, bijt het spits af. Dankzij de digitale economie komen er maar liefst 700.000 vacatures bij. Ja, u leest dit goed. 700.000! Dat wordt flink Recruiten! Veel nieuwe initiatieven al waaronder de Apps Academy van Atos. En dat is pas een begin. In IT Recruitment het specialisme Apps? Het zou zo maar kunnen. Appsterdam is er klaar voor. Ook daar heel spannende en leuke dingen. Veel te verwachten kortom in deze industrie. Super. Tijdens TRU Europe wordt er verder doorgepraat over de Mobile ontwikkelingen, wat dit betekent voor de arbeidsmarkt in het algemeen, en natuurlijk voor Recruitment in het bijzonder.

En er is meer:

Het aantal vacatures groeit weer. Altijd goed nieuws voor de IT Recruiter. Ook doen grote organisaties als Oracle het nog steeds goed. Kenmerkend voor de markt! Wat dacht u bijvoorbeeld van de aandelen Apple? Ook die stijgen hard door.  Tel hier bijvoorbeeld bij op dat Nederland nog steeds ver achterloopt daar waar het mobiele werkplekken betreft. Ziet u hier groei en mogelijkheden? Nou…. ik wel!  Gelukkig ik niet alleen. Brunel zoekt een IT Recruiter. ABN/AMRO ook. Of de Allegis groep, Accenture, en nog veel meer!  Google maar eens rond. Veel IT Recruiter vacatures.

Ja… het is lente in IT recruitment. Heel veel succes!

Geef een reactie

4 Comments