HR hoort toch ver achter de curve aan te lopen?

grafzerk Bestaan er innovatieve beheerders? Het klinkt mij als een contradictio in terminis in de oren. Beheer is het managen van de status quo en staat haaks op het zoeken naar nieuwe evenwichten. Dus waarom is er zo’n drukte in de blogosfeer over de resultaten van een onderzoek, uitgevoerd door Robert Half onder 200 HR directeuren in de UK? Waarbij met name deze resultaten de nodige rimpelingen veroorzaken:

70% of HR directors do not believe that social media is an effective hiring tool while 63% think it is unlikely that profiles on networking sites will replace CVs in the future

Wat een verrassing… De gemiddelde HR directeur loopt jaren achter op ongeveer elke innovatie binnen (online) recruitment, dus waarom zou het verbazingwekkend zijn als de impact van social media nog niet is geland bij deze professie? Het is eerder een bevestiging dat HR haar rol als beheerder serieus neemt. Waarbij natuurlijk kan worden opgemerkt dat een beheerfunctie vrijwel altijd de perfecte kandidaat voor outsourcing is. Maar dat is een totaal andere discussie.

Geef een reactie

1 Comment