Is Mario Draghi een komiek?

Mario Draghi Zou dit als de blunder van 2012 kunnen worden omschreven? Het zou me niets verbazen als we dit over enige maanden kunnen constateren . Mario Draghi (voormalig Goldmanite en president van de ECB) heeft in een interview met de Duitse krant Bild onder meer het volgende gezegd over de schuldencrisis:

Das Schlimmste ist vorüber, aber es gibt auch noch Risiken. Die Lage stabilisiert sich. Die wichtigen Kennzahlen der Euro-Zone, wie Inflation, Leistungsbilanz und vor allem Haushaltsdefizite, sind besser als z. B. in den USA.


Jawel, het ergste is voorbij volgens Draghi; of is dat alleen in vergelijking met de VS? Mogelijk heeft hij nog nooit van Portugal of Ierland gehoord. Of van Spanje. Gelukkig weet hij alles van de situatie in eigen land, Italie…

Geef een reactie

1 Comment