Staat nu ook Experteer te koop?

Euro Is het een collectieve lente-schoonmaak? Of hangt er een of ander virus in de lucht? Hoe dan ook; het schijnt dat naast Monster en Totaljobs nu ook Experteer te koop staat. Experteer is een niche vacaturesite voor beter betaalde banen (vanaf EUR 60.000) waar de werkzoeker betaald om die banen te kunnen zien. Denk Lintberg en TheLadders. Experteer is bekend in het Duitssprekende deel van Europa, maar sinds kort ook in Nederland actief. Waarbij bleek dat de site vooral goed is in het platspammen van nietsvermoedende werkzoekers.

Hoe dan ook, collega-blogger Eva Zils meldde op haar blog dat Experteer te koop staat. En waarschijnlijk niet omdat het met Experteer slecht gaat, maar blijkbaar wel met het bedrijf achter Experteer; uitgever Georg von Holtzbrinck. En dat maakt het extra zuur. Want het was Holtzbrinck Ventures, een onderdeel van deze uitgever, die in 2006 Experteer oprichtte. Bij een succesvolle verkoop gaat de vacaturesite dus het oude nest verlaten.

Maar wie wil in hemelsnaam een gruwelijk slechte site (lees: Experteer) kopen? Hopelijk is de eventuele koper bekend met het fenomeen social media. En vooral de negatieve impact daarvan op sites als Experteer…

Geef een antwoord