Jobbird blijft verbazen

Logo JobbirdGisteren bleek dat Jobbird plotsklaps van meer dan 37.000 vacatures naar 0 vacatures was gegaan. Vandaag staat Jobbird weer op meer dan 37.000 vacatures. Door welk diep dal is de freemium vacaturesite gegaan? Het bleek een technisch dal te zijn. En dat dal werd veroorzaakt door een herindexatie van de database. Overdag. En heel langzaam. Want het vacaturevolume groeide met zo’n 2.000 per uur. Waarmee je natuurlijk een tijdje bezig bent als je weer naar 37.000 vacatures moet stijgen. En in de tussentijd een hele hoop vacatures onzichtbaar hebt gemaakt voor je bezoekers.

De belangrijkste vraag is natuurlijk waarom dit overdag moest. Waarom heeft Jobbird er niet voor gekozen om tijdens de nachtelijke uren deze herindexatie uit te voeren? Was er een uitslaande databrand? Of zou het zo kunnen zijn dat webbouwer Atos zonder overleg de herindexatieknop heeft ingedrukt? Gewoon, omdat dat kan?

Geef een antwoord

1 Comment
  • Peter
    says:

    Zie dat er nu al weer 38.000 vacatures zijn bij de Jobbirders, hoe doen ze dat zo snel. Wel een beetje dom van Atos. Dat verwacht je niet van zo’n “Professionele Automatiseerder” 😉