Groupon heeft het zwaar achter de ellebogen

Logotype GrouponDe spam e-mail van Groupon die ik medio maart ontving, krijgt onverwacht een heel fout staartje. En dat is het gevolg van de opeenvolgende reacties die ik van Bram Clincke (volgens zijn LinkedIn profiel Marketing director Benelux en Managing director Groupon travel) naar aanleiding van mijn posting over Groupon heb ontvangen.

De eerste reactie die ik van Clincke ontving was deze:

wij hebben met interesse uw post gelezen op RecruitmentMatters. Zou u ons de naam kunnen bezorgen van de persoon die u deze mail stuurde.Wij hebben geen weet van dergelijke campagnes en zijn zeer benieuwd om te weten wie dit in persoonlijke titel opgezet heeft.

Nadat ik de gegevens van Clincke op LinkedIn had gecontroleerd heb ik hem de spam e-mail doorgestuurd. In reactie ontving ik het volgende bedankje:

Bedankt Marc,

we houden je op de hoogte.

Groeten,

Bram

Helaas, daarna werd het oorverdovend stil van de kant van Groupon. Het leek me daarom een goed idee om eens contact te zoeken met Clincke:

Hallo Bram,

Ik heb nog niets van je gehoord maar ben benieuwd naar de status. Kan je me even updaten?

Met vriendelijke groet,

Marc Drees

En dat resulteerde in onderstaande reactie:

iemand contacteerde je inderdaad met vraag tot samenwerking.
Onze excuses als dit niet aan je verwachtingen voldeed, je adres zal uit onze contactlijst verwijderd worden.

Niet aan mijn verwachtingen voldeed? Ik had helemaal geen verwachtingen; ik werd ongevraagd benaderd door Groupon met een aantoonbaar leugenachtig mailtje met onder meer de volgende tekst:

Ik volg je website https://recruitmentmatters.nl al een tijdje en ik ben blij om je mee te delen dat Groupon zeer geïnteresseerd is in een samenwerking en/of partnerschap met jou.

Moet ik plotseling de horlepiep gaan dansen omdat Groupon zeer geïnteresseerd is in een samenwerking? Stelletje arrogante eikels. En de afzender heeft RecruitmentMatters nog geen seconde van zijn leven gevolgd, anders had hij de e-mail nooit aan mij verzonden.

Clincke spreekt verder met zijn reactie de eerdere e-mail, waarin hij betrokkenheid van Groupon ontkende, dus feitelijk tegen. Het leek me daarom goed om iets nadrukkelijker om uitleg te vragen:

Dit is een wel zeer bijzondere verandering van standpunt.

Van de oorspronkelijke: geen weet van dergelijke campagnes en zijn zeer benieuwd om te weten wie dit in persoonlijke titel opgezet heeft naar de huidige: iemand contacteerde je inderdaad met vraag tot samenwerking. Onze excuses als dit niet aan je verwachtingen voldeed?

Dat is nogal een verschil. Ik wil graag weten of […] voor Groupon werkte toen hij deze e-mail naar mij stuurde en of deze e-mail zijn persoonlijke initiatief was danwel een actie die door Groupon is opgezet. Gezien de kwaliteit van de e-mail tekst vermoed ik het laatste, maar ik hoor dat graag van Groupon zelf.

Helaas, het is wederom oorverdovend stil geworden van de kant van Groupon. Op Molblog is echter duidelijk geworden dat de door mij ontvangen spam e-mail kinderspel is vergeleken met de volstrekt achterbakse handelswijze die Groupon op andere online hangouts hanteert.

Groupon heeft het dus blijkbaar zwaar achter de ellebogen. Of zou dit slechts een actie op persoonlijke titel van Clincke zijn geweest?

Geef een antwoord

2 Comments
 • Levy
  says:

  Nog meer mensen last van groupon mails die blijven komen? Ook al meld je je hiervoor af?
  Viel me op dat er steeds na het afmelden aangegeven werd dat ik alleen voor een bepaalde stad of categorie werd afgemeld. Dus vandaag meldde ik me af voor de groupon nieuwsbrief in Amstelveen en gister was het Amersfoort. En zo gaat het al weken aan de gang.
   
  Heb nu een email gestuurd naar de klantenservice of ze mijn adres uit hun database willen halen. Ben benieuwd met welke onzin ze aan gaan komen

 • Chris Stapper
  says:

  Ik las inderdaad over hun bijzondere linkbuilding praktijken.
  Ik heb juist het idee dat het ze financieel heel goed gaat: aan aanbiedingen is absoluut geen gebrek. Maar als dat zo is snap ik inderdaad niet waarom ze van die blackhat praktijken uitvoeren. Zonde, want het concept is erg leuk.