Stoelendans bij USG-dochter Innotiv

Directeur Han Huisman van de Nederlandse divisie Professionals van USG People is vertrokken. De divisie Professionals heeft als voornaamste dochtermerk techneutendetacheerder Innotiv. John Herfkens, sinds april vorig jaar algemeen directeur van Innotiv is eveneens bij USG People vertrokken. Het merk Innotiv wordt sinds enkele weken door Bart Monster aangestuurd, zo bevestigt een woordvoerder van USG People.

De stoelendans komt op een bijzonder moment. Innotiv is voor USG People wat Yacht is voor Randstad: de detacheringsdochter die onder druk van de crisis zijn belofte op hogere marge niet heeft kunnen waarmaken. Toch zit er volgens de laatste cijfers weer enigszins muziek in het professionalssegment van USG People. Deze dochter liet sinds afgelopen najaar voor het eerst in drie jaar weer een beetje groei zien: een omzetgroei van 3%. Dat is niet veel, maar wel flink beter dan de 6% krimp van de opgetelde werkmaatschappijen van USG People in Nederland.

Omzetgroei (YoY) Professionals en organische omzetgroei (YoY) USG People, 2008 - 2011

Omzetgroei (YoY) Professionals en organische omzetgroei (YoY) USG People, 2008 – 2011

 

Mr. Innotiv
Han Huisman stond aan de basis van Innotiv. Dat wil zeggen: toen Innotiv nog in handen van het Belgische Solvus stond. Huisman behield zijn functie bij Innotiv na de overname door USG, die dateert van 2005. Vorig jaar werd Huisman geplaatst op een niveau tussen de holding en Innotiv, als directeur van de divisie Professionals. Hij werd bij Innotiv opgevolgd door John Herfkens, die vanaf dat moment rechtstreeks aan hem rapporteerde. Diezelfde Herfkens stapte afgelopen maand op bij USG People.

Bovendien bereikte ons het gerucht dat USG People afgelopen maand de salarissen van de werknemers heeft bevroren. Desgevraagd stelt een woordvoerder van USG People dat zij ‘niet kan bevestigen’ dat er sprake is van een salary freeze. Over de achtergrond van de directiewisselingen bij de divisie Professionals en het merk Innotiv doet het bedrijf ‘geen mededelingen’.

Geef een reactie

3 Comments
 • Patrick
  says:

  Hallo Wilbert,

  Het is ook niet raar dat de stoeldans zich voor doet er is al jaren lang een tendens binnen de markt dat de organisatie erodeert, dat is bij Innotiv als bij Yacht. De markt benadering is in de structuren van de uitzendbureaus van de moeders. De markt en de medewerkers accepteren dat blijkbaar niet meer.

  Er is hoop voor de organisatie dat een oud gediende binnen de organisatie nu de leiding heeft, als hij zijn eigen lijn mag bepalen maar in deze tijden en met de druk van de board in de nek zal dat moeilijk zijn voor de heer Monster. 
  Als het ze niet lukt is het gerucht dat ook speeld dat ze samen moeten met technicum haast een must om de veel te grote indirect laag die zij hebben niet te behouden. Al hebben ze hier al wel flink in gesneden, maar met het vet ook vlees weg gesneden.

  Het is een interesante situatie en ben benieuwd wat er gaat gebeuren van ver uit de grootste naar het midden van de markt. 

  En een freez in deze markt lijkt mij geen goede keuze gezien de fragiele binding die ze met de interne en externe medewerkers hebben waarbij er nog steeds krapte is in het grootste deel van de markt die zij bedienen binnen de industrie.

  Groeten,

  Patrick                 

 • tatje
  says:

  Hallo Wilbert,

   Desgevraagd stelt een woordvoerder van USG People dat zij ‘niet kan bevestigen’ dat er sprake is van een salary freeze
  Bovendien bereikte ons het gerucht dat USG People afgelopen maand de salarissen van de werknemers heeft bevroren.

  Bevriezen, waarom doe je dat.

  Geld te kort en toch vandaag een overname.
  Freeze, wil dat zeggen, dat per 1 maart toegezegde loonsverhogingen, worden tegengehouden.
  Kan dit ook van een geinteresseerde partij in USG komen, die de lei schoon wil houden.
  Gezien de uitlatingen van jouw collega Marc Drees.
  Er hangen hardnekkige geruchten boven de markt, dat USG in delen, of delen van USG worden verkocht !!

  Groeten Martin