Bezoekersaantallen online recruitment sites

De grote jongens
Werk.nl blijft de grootste, gevolgd door JobRapido en Indeed. NationaleVacaturebank schiet plotseling naar beneden, is Monsterboard volgende maand weer de grootste vacaturesite? Bekijk de details hier.

image

De grote jobboards
StepStone groeit vrolijk verder. De overige grote jobboards zijn stabiel. Bekijk de details hier.

image 

De overige jobboards
Nuwerk laat de rest zijn hielen zien, inclusief StepStone. Als dat volgende (3e) maand nog het geval is betekent dat een promotie voor Nuwerk naar de grote jobboards. Bekijk de details hier en hier.

image

image

Gratis jobboards
Jobbird is nog steeds niet verschenen. Helaas ook geen cijfers van Jobbird die het tegendeel zouden moeten uitwijzen. Je zou bijna denken dat ze zich daar voor hun traffic schamen. Ook de andere gratis sites hebben volgens Google geen noemenswaardige traffic hebben. Zou gratis dan toch allemaal een hype geweest zijn? Bekijk de details hier.

image

De meta’s
De grootste (JobRapido) wordt groter, de rest blijft stabiel. Helaas niet op de grafiek te zien, maar sinds midden vorig jaar is banen.nl niet meer het noemen waard volgens Google. Bekijk de details hier.

image

De uitzenders
Tempo Team kruipt langzaam in de richting van Randstad, waar het 20 maanden geleden ook was. Ik word elke keer zo droevig van de cijfers van Creyfs, Luba en Unique, dat ik maar stop die te rapporteren. Bekijk de details hier

image

Social media
Hyves glijdt steeds verder weg. Facebook en LinkedIn blijven stabiel. Bekijk de details hier.

image 

Ontbreken er sites? Is jouw site groot onrecht aangedaan? Overige feedback? Laat het weten in de reacties.

Gijs Bos is o.a. voormalig directeur van StepStone Nederland en blogt over zijn wereldreis op www.gijsbos.com

Geef een reactie

2 Comments