Jobbird passeert grens 40.000 vacatures

Hoewel het bereiken van 100.000 vacatures naar alle waarschijnlijkheid (veel) te hoog gegrepen zal blijken te zijn, is Jobbird wel bezig met een indrukwekkende groei. Vandaag is de grens van 40.000 vacatures geslecht:

Jobbird | Homepage

Het freemium model in combinatie met een marketing bombardement en een stevig salesapparaat laat Jobbird dus sterk groeien op het gebied van vacaturevolume. De houdbaarheid van het model is natuurlijk nog altijd het grote vraagteken, maar die vraag kan pas overig enige tijd beantwoord worden. Daarvoor zijn de grote freemium vacaturesites (naast Jobbird ook Banenmatch en Jobselectie) op dit moment eenvoudigweg te kort op de markt.

Geef een antwoord

8 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Er blijkt de nodige onduidelijkheid te bestaan over de wijze waarop Jobbird, en andere vacaturesites, haar aantal vacatures realiseert. Alle grote vacaturesites, met uitzondering van Monsterboard, tonen op hun homepage het aantal beschikbare vacatures. Alle vacaturesites kunnen dit aantal manipuleren door interne doublures al dan niet mee te tellen en door vacatures langer online te laten staan. Tenzij ik me ernstig vergis maken alle vacaturesites hier ook daadwerkelijk gebruik van; hoewel Nationale Vacaturebank in dit verband de meest fatsoenlijke van de grote vacaturesites is.
   
  Met andere woorden, het vacaturevolume van alle vacaturesites is tot op zekere hoogte opgeblazen. Binnenkort kan iets duidelijker worden gemaakt in welke mate dit het geval is doordat dan interne doublures apart kunnen worden geidentificeerd door Jobfeed. Voor zover ik kan overzien is Jobbird in dit soort tactieken niet extremer bezig dan de andere vacaturesites. In dat verband is het cijfer van 40.000 dan ook zekere een voldoende betrouwbare indicatie dat de site een aanzienlijk groter aantal vacatures voert dan enige van haar concurrenten.

 • Freeks
  says:

  Is het niemand opgevallen dat het getal:
  “Er zijn momenteel 470 bezoekers online.”
  Ook gegenereerd blijkt te worden? Klik maar eens een paar keer heen en weer, komt telkens hetzelfde getal te staan op dezelfde pagina. Dit is overigens al een tijd zo.

 • Peter
  says:

  Klopt niks van die site, qua cijfers. Op de landingspagina 40k vacatures, maar wanneer je zonder criterea zoekt en de totalen per branche of per provincie of dienstverband optelt, komen er veel lagere cijfers uit.
  Overigens, je kunt als veredelde crawler nog zoveel vacatures online hebben staan, niet zo moeilijk met koppelingen via broadbean, knollenstein, ingoedebanen, otys e.a. maar klik voor de gein eens 10 vacatures aan, scroll naar beneden en bekijk het kopje “aantal keren gesolliciteerd”. Redelijk schokkende cijfers. Vooral 0 komt veel voor. Zonde van de dure marketing centen?
  Maar! Toch gefeliciteerd met de boodschap 41091 vacatures op de landingspagina! Daar sta je dan, met je gratis vacature op pagina 3451 van de vacatures. 0 keer bekeken, 0 sollicitaties, maar hé, who cares? Tis wel gratis!
   
   

 • Jan de Mees
  says:

  @Anne…mooi verhaal ha ha

  Tuurlijk vernieuwen uitzenders zo nu en dan vacatures die nog niet ingevuld zijn maar in dit voorbeeld gaat dit niet op.

  Duizenden vacatures van zowel grote als kleine bureau’s/werkgevers tevens staan deze vacatures bij deze aanbieders zelf op de site niet meer als vacant.

  Maar waar zou ik me druk om maken ha ha….van harte gefeliciteerd met jullie 40.000 nieuwe/oude vacatures.

  Ps die reis naar de maan heeft serieus heel veel tijd gekost….
    

 • Anne de Vries | Jobbird.com
  says:

  @ Jan en Kees
  Aantal vacatures
  Dit komt mede doordat alle klanten van OTYS sinds deze week direct hun vacatures kunnen plaatsen vanuit OTYS. In het netwerk van OTYS zitten bijna 50.000 vacature profielen van 100e zeer professionele recruiters . Tevens zijn er een aantal nieuwe partners live gegaan vandaag, waardoor we de komende weken nog veel meer vacatures verwachten.
  Dubbel
  Uitzenders vernieuwen soms hun “oude” vaste vacature profielen. Voor mensen die al wat langer meelopen in de wereld van online recruitment niks nieuws, maar misschien nog onbekend voor jullie.
  @ Marc 100.000 is zeker een uitdaging, maar dat was de reis naar de maan ook!
  @ Iedereen Fijn Weekend!

 • Kees
  says:

  @Jan: Je slaat de spijker op z’n kop. Als kijkt in de zoekresultaten, dan zie je dat ruwweg de helft van de vacatures oorspronkelijk geplaatst is in 2011.

  Jobbird laat dus massa’s oude vacatures online staan, en past doodleuk de plaatsingsdatum aan om de suggestie te wekken dat de vacatures vers zijn. Zo kan elke jobboard wel aan de 40.000 vacatures komen!  

 • Jan de Mees
  says:

  Beste Marc,

  Jammer dat dit getal zomaar wordt overgenomen,zeker als je naar de laatste pagina’s van de vacatures gaat en terug klikt naar jongere vacatures.

  Duizenden! vacatures die vanaf september een nieuwe datum mee hebben gekregen….tja dan gaat die 100.000 ook wel lukken…ha ha