Er komen een paar interessante weken aan!

RM_top10_negatief De komende weken worden bijzonder interessant. De reden? Cijfertjes! Te beginnen met aanstaande dinsdag als de ABU met haar cijfers over periode 3 gaat komen. Met als belangrijkste vraag: daalt ‘ie of daalt ‘ie niet? En dan heb ik het natuurlijk over het volume aan uitzenduren. Waarbij ik wel een gokje durf te wagen: ‘hij’ daalt. Op donderdag komt dan het CBS cijfer over de werkloosheid in maart, en ook daar is het risico op een negatieve ontwikkeling relatief groot. Vrijdag hebben we vervolgens de eerste grote uitzender, Manpower, die met haar resultaten over het eerste kwartaal van 2012 gaat komen. Waarbij mijn aandacht vooral uitgaat naar Nederland. Verslaat Manpower de ABU index of niet?

In de volgende week komen Randstad (donderdag 26 april) en USG People (vrijdag 27 april) met hun resultaten over het eerste kwartaal, gevolgd door Adecco bijna 2 weken later (op dinsdag 8 mei). En daar tussendoor hebben we op 2 mei nog de cijfers van Eurostat over de werkloosheid in Euroland en natuurlijk het zwaar gemanipuleerde cijfer van de werkloosheid in de VS in de maand april die op vrijdag 4 mei verschijnt.

En ik was bijna de klapper vergeten: op donderdag 3 mei komt LinkedIn met haar resultaten over het eerste kwartaal. En die gaan ongetwijfeld in positieve zin verrassen!

Geef een antwoord

1 Comment