Evenbase koopt Jobrapido

image Evenbase is met de overname van Jobrapido een nog groter allegaartje geworden dan het al was. Want nu heeft deze vergaarbak naast general vacturesites, niche vacaturesites en een vacature multiposter er dus ook nog een vacature-aggregator bij: Jobrapido. Nauwelijks het vermelden waard, ware het niet dat Evenbase doet alsof ze de deal van het jaar binnen online recruitment hebben gescoord. ‘Luister’ maar naar Keith Potts, CEO van Evenbase:

Many of you will have seen today’s news and know that it catapults Evenbase into the top 5 digital recruitment brands in the world. However, for those who aren’t aware, today we welcomed Jobrapido, one of the largest job search engines in the world, into the Evenbase portfolio. Delivering more than 660m visits per year across 50 countries (32.4M unique visitors in March 2012), Jobrapido is the world’s second largest jobs aggregator and a very welcome addition to our digital recruitment group. Since Evenbase launched in January I’ve made no secret of our global ambitions. Nor that our aim is to revolutionise the recruitment marketplace, not merely improve upon it. The Jobrapido acquisition is just our first step on this path.

Hoor ik daar een beer schijten?

Op welke manier gaat de aankoop van Jobrapido de online recruitment markt revolutionair veranderen? Ik heb oprecht geen idee. En het zou me in hoge mate verbazen als Potts dat wel zou hebben. Ik ga er voorlopig maar vanuit dat met de overname van Jobrapido omzet is gekocht naast het kunnen waarmaken van de claim dat Evenbase haar global ambition aan het invullen is. Met een vertical search engine. Wat een armoe…

Nou maar hopen dat Google niet op korte termijn gaat komen met haar Unified Search Interface voor vacatures. Want dan zou het door Evenbase betaalde bedrag van EUR 30 miljoen  wel eens een hele dure miskoop blijken te zijn. Laat ik er maar vanuit gaan dat Potts er een telefoontje naar Google aan heeft gewaagd voordat hij een dergelijk bedrag op tafel heeft gelegd.

Geef een reactie

5 Comments