Dutch Interactive Awards: (not) 360me

Dutch Interactive AwardsEind maart werden de genomineerden voor de Dutch Interactive Awards bekend gemaakt, en daarbij zaten ook 5 genomineerden in de categorie Best recruitment. En aangezien belofte schuld maakt, vandaag de evaluatie van de laatste van deze genomineerden; Ernst & Young met 360me.nl. Eerder zijn genomineerden USG Capacity en Randstadstudent al door mij bekeken.

De andere twee genomineerden zijn recent al een keer door mij bekeken:

De site van Ernst & Young is vergeleken met de andere genomineerden een vreemde eend in de bijt. Het is namelijk een zelftest applicatie, wat de naam (360me) natuurlijk al grotendeels doet vermoeden. En daarmee is in strikte zin deze site niet eens een online recruitment site. Er is geen vacature op de site te vinden. En daarmee is het ook weinig zinvol om deze site te evalueren; simpelweg omdat de site op geen enkele manier met de andere vier sites vergeleken kan worden.

De twee wervingssites (PwC en Bol.com) en de twee uitzendsites (USG Capacity en Randstadstudent) kunnen in ieder geval nog op het online recruitmentproces met elkaar worden vergeleken, maar 360me sluit hier op heen enkele manier bij aan. Sterker nog, volgens mij had 360me nooit genomineerd mogen worden. De organisatie omschrijft tenslotte de categorie Recruitment als volgt:

In de Recruitment categorie kunnen sites worden ingezonden met als doel om werknemers te werven. Bijvoorbeeld ‘werken bij’ of speciale actie-sites, werving en selectiesites en jobboards.

Onder deze omschrijving hoort de site van Ernst & Young er dus niet bij.

Van de overige vier sites is de keuze bijzonder eenvoudig te maken: de werken bij site van bol.com steekt met kop en schouders boven de andere genomineerden uit. Hoewel het volstrekt onduidelijk is op welke criteria de genomineerden feitelijk beoordeeld gaan worden. Maar als een andere site als winnaar in de categorie Recruitment wordt aangewezen kan daar maar beter een verdomd goede argumentatie bij gegeven worden. Anders is de Dutch Interactive Awards de volgende irrelevante award uitreikin geworden.

Geef een antwoord

1 Comment