Wat heeft Monster donderdag te melden?

Sal Iannuzzi, CEO MonsterAanstaande donderdag komt Monster voorbeurs met haar resultaat over het eerste kwartaal van 2012. En natuurlijk is het belangrijk om te weten of ‘s werelds grootste vacaturesite beter danwel slechter heeft gepresteerd dan de verwachting van financieel analisten. Maar nog veel belangrijker is de vraag of Sal Iannuzzi (CEO Monster) iets concreets te melden heeft over eventuele kandidaten die zich hebben gemeld voor een overname van (delen van) Monster.

Tenslotte is het ondertussen alweer bijna twee maanden geleden dat Iannuzzi Monster in de etalage heeft gezet. En de magie van deze aankondiging is ondertussen uitgewerkt; de beurskoers van Monster is alweer geruime tijd aan het dalen. Waarmee de beurswaarde wederom onder de $1 miljard dreigt te komen.

Eind maart heeft Monster nog een soort omgekeerde IPO tour gedaan; tijdens haar Monster Innovation day. Dat was een dag waarop Monster haar opgepoetste ‘winkeldochters’ (SeeMore, 6Sense, BeKnown en Career Ad Network) aan de wereld toonde. In de hoop een opkoper voor de totale boedel te vinden. Op dezelfde dag heeft Iannuzzi ook nog een interview gegeven waarin hij nogmaals aangaf dat Monster tegen elk aannemelijk bod te koop is.

Kan Iannuzzi aanstaande donderdag geen conrete interesse melden dan loopt de CEO de kans verantwoordelijk te zijn voor een nog verdere waardevernietiging van het aandeel Monster. En dat terwijl onder zijn leiding Monster in de afgelopen jaren al meer dan $6,5 miljard van haar beurswaarde heeft verloren… Het zal mij dan ook niets verbazen als de komende presentatie van de kwartaalresultaten het laatste publieke optreden van Iannuzzi voor Monster zal blijken te zijn. Of zijn de Monster aandeelhouders ondertussen zo verdrietig dat ze niet langer in staat zijn tot enige actie?

Geef een reactie