Hoe lang gaat het duren om 25 miljoen gebruikers te verliezen?

Volgens Rick Marini (CEO BranchOut) groeit zijn BranchOut ‘netwerk’ met iets meer dan 3 nieuwe gebruikers per seconde. Wat 2 miljoen nieuwe gebruikers per week betekent. En dat moet gevierd worden met een infographic waarmee je jezelf vergelijkt met een aantal ‘andere netwerken’:

image 

Jawel, BranchOut vergelijkt zichzelf met Google+, Twitter, Facebook en LinkedIn. Nou is bescheidenheid nimmer een karaktereigenschap van Amerikanen geweest. Maar dit is toch wel pompeus in de overtreffende trap.

Waarbij het ook nog eens de vraag is of BranchOut wel met 3 gebruikers per seconde groeit.

Want hoewel BranchOut gedurende een korte periode razendsnel is gegroeid, lijkt die groei alweer verleden tijd. Lijkt, want er is geen mogelijkheid om het aantal geregistreerde gebruikers vast te stellen. De enige proxy is het gemiddeld aantal maandelijkse gebruikers (MAU). En die proxy is enige maanden extreem sterk gestegen, maar lijkt ondertussen te stagneren:

MAU BranchOut, maart april 2012

Deze stagnatie lijkt er in ieder geval op te duiden dat BranchOut niet langer exponentieel groeit. En voor een piramidespel zoals BranchOut is expontentiele groei een voorwaarde om te voorkomen dat het hele kaartenhuis in elkaar begint te donderen. Dat moment lijkt op basis van bovenstaande grafiek nabij, hoewel het ook zomaar zou kunnen dat AppData weer eens een beetje van slag is…

Als echter de top van de piramide is bereikt dan wordt het interssant om te zien hoe snel het kaartenhuis inzakt. En dat betekent dus wederom de proxy van de MAU volgen. Want in combinatie met een zeer lage gebruiksfrequentie is de MAU feitelijk een weergave van het aantal nieuwe registraties. Ik ben zeer benieuwd wanneer die MAU voor BranchOut begint te dalen. Ik durf er wel een goede fles wijn op te zetten dat het moment voor de zomer van 2012 ligt…

Geef een reactie