WerkenbijdeOverheid is per 1 mei voortaan pay-to-post

Per 1 mei is de vacaturesite WerkenbijdeOverheid niet langer een freemium vacaturesite. Geheel tegen de trend in gaat de site het business model veranderen van freemium naar pay-to-post. Voortaan wordt een bedrag van maar liefst EUR 125 per vacature in rekening gebracht. Daarmee lijkt WerkenbijdeOverheid per direct de duurste nichesite van Nederland te worden, hoewel in een brief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt gesteld dat dit bedrag ruim onder de prijs van commerciele vacaturesites ligt. Helaas vergeet het Ministerie dat het in het laatste geval om lijstprijzen gaat, waar formidabele kortingen op kunnen worden bedongen. En ook vergeet het Ministerie de bezoekersaantallen te vergelijken (WerkenbijdeOverheid had in 2011 gemiddeld iets minder dan 300.000 bezoekers per maand, niet bepaald een schokkend hoog aantal…).

Dit kan weleens het begin van het einde zijn van WerkenbijdeOverheid. Het lijkt er ondertussen op dat de site hier al een voorschotje op neemt. Want dit kreeg ik te zien tijdens mijn poging om de site te bezoeken:

image

Geef een antwoord

6 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Wij vragen bij Marketingfacts Jobs ook meer, 300 euro voor een normale posting, 600 voor een homepage doorplaatsing. Ik denk dat het juist logisch is dat niche boards duurder zijn, zeker als ze verbonden zijn aan b.v. media waar niet enkel de baanzoekers komen, maar ook de (het spijt me, ik kan de term niet ontwijken) latent werkzoekenden. Of eigenlijk dus de luie werkzoekende die nog een baan hebben en ermee geconfronteerd moeten worden. 

  Uiteindelijk is volgens mij de prijs echter niet van belang, maar de prijs die je per goede CV moet neertellen. Wij zijn in absolute bedragen duur, dat weet ik, hoor ik ook veel, maar leveren wel vaak de juiste kandidaat, hoor ik ook van onze klanten (i.t.t. b.v. een generiek board waar je misschien 100 euro betaald, maar geen goede kandidaat van krijgt. 

 • Herman
  says:

  “Daarmee lijkt WerkenbijdeOverheid per direct de duurste nichesite van Nederland te worde”n
   
  Wat een nonsense, ik kan je zo 34 niche-sites noemen die duurder zijn.

 • Alex den Haan
  says:

  Wat volgens mij ook niet onbelangrijk is, mocht je als organisatie als nieuwe, individuele entitieit op het platform willen toetreden, dan komt er nog een “set up fee” boven op.

  Met betrekking tot de duurste niche site, nee dat zijn ze bij lange na niet. Uit eerste hand weet ik nog wel een duurdere ;).

  Maar hé, het gaat toch om wat je voor je geld krijgt? De kwaliteit van de kandidaat? Of de service wellicht? Zijn kosten niet altijd relatief?