Sal Iannuzzi verdient applaus voor zijn fatsoen

Sal Iannuzzi, CEO MonsterSal Iannuzzi is de CEO van Monster. Hij is tevens de man die gedurende zijn periode als CEO feitelijk verantwoordelijk is geweest voor een enorme waardevernietiging van het aandeel Monster. Maar Iannuzzi heeft zonder enige twijfel een Monster hart. Want dit valt te lezen in het proxy statement voor de algemene vergadering van aandeelhouders:

Despite the Compensation Committee’s view that Mr. Iannuzzi warranted bonus compensation, Mr. Iannuzzi requested that any bonus compensation that he would otherwise receive be used instead to increase the amounts that were awarded to other employees. While the Compensation Committee and the Board of Directors believed that Mr. Iannuzzi warranted additional compensation for maintaining profitability and financial stability, it acceded to his request. The entire Board of Directors strongly believes that Mr. Iannuzzi’s interests are sufficiently aligned with those of the Company’s stockholders, recognizing that in February 2009 Mr. Iannuzzi voluntarily elected to purchase 120,852 shares of the Company’s common stock in the open market with the entire net amount of his 2008 bonus and has also purchased an additional 137,000 shares in the open market since he became CEO. His beneficial ownership of the Company’s stock as of April 11, 2012 was 1,440,066 shares. Mr. Iannuzzi has never sold any shares or other securities of the Company, and his only dispositions of Company securities have been shares withheld by the Company in order to pay taxes due upon the vesting of restricted stock.

Dat zouden meer CEO’s moeten doen. En Iannuzzi verdient applaus voor zijn fatsoen.

*langdurig applaus*

Overigens hoeft Iannuzzi niet op een houtje te bijten; zijn basissalaris is $ 1.000.000 per jaar. En hij heeft natuurlijk nog bijna 1,5 miljoen aandelen Monster, die op dit moment zo’n $ 9 per stuk waard zijn. Dat is toch wel een redelijk appeltje voor de dorst…

Geef een reactie