Heeft het piramidespel BranchOut nu al gepiekt?

Het principe van een piramidespel is dat het groeit en groeit en groeit, totdat het niet meer groeit… En als dat laatste eenmaal gebeurt, volgt in het algemeen een razendsnelle ineenstorting. De afgelopen weken bleek er al een vertraging in de groei van het priamidespel dat BranchOut te komen, maar vandaag laat AppData voor het eerst een significante daling van het gemiddeld aantal maandelijkse gebruikers (MAU) zien. En dat aantal is natuurlijk een proxy voor het aantal actieve gebruikers in combinatie met het aantal gebruikers dat zich in de afgelopen dertig dagen hebben ingeschreven:

image

De belangrijkste vraag is nu: heeft BranchOut gepiekt? Want als dat inderdaad het geval is zal de ineenstorting zich voortzetten. En dat nog geen twee weken nadat het bedrijf maar liefst $25 miljoen wist op te halen… Ik ben benieuwd hoe investeerders zich nu voelen…

Overigens is het natuurlijk nog te vroeg om de definitieve piek van BranchOut te benoemen, maar deze Jobster 2.0 van online recruitment lijkt dicht bij haar moment van implosie te komen. Als het zover is, even afstand houden.

Geef een antwoord

2 Comments