Solliciteren via LinkedIn wast nu nog witter

Solliciteren via LinkedInIk zit vanochtend in een ontbijtsessie bij LinkedIn terwijl de bliksemflitsen om ons heen inslaan. Gelukkig heeft LinkedIn, zeer toepasselijk, als goodie een LinkedIn paraplu klaarliggen. Dus na afloop hou ik het in ieder geval wel droog. Maar eerst is het luisteren naar … ja, dat weet ik nu nog niet. Het gaat in ieder geval om de presentatie van de herziene versie van het boek Solliciteren via LinkedIn van Jacco “wethouder Hekking” Valkenburg en Aaltje Vincent.

Na enige vertraging gaat het beginnen; na een korte introductie van Lena Olivier (Head of Hiring Solutions BeNeLux LinkedIn) neemt Vincent het podium. En dat is een onverwacht frisse wind die niet alleen leuk kan vertellen maar ook voelbaar ervaring heeft met het trainen van mensen die zich, vaak na vele, vele jaren, opnieuw (en gedwongen) moeten orienteren op een nieuwe baan. Waarbij Vincent deze mensen traint in het zo goed mogelijk inzetten van LinkedIn als hulpmiddel bij het vinden daarvan.

Helaas heeft Vincent geen cijfers over het feitelijke rendement van haar trainingen. En dat is verdomde jammer, want het is natuurlijk bijzonder interessant om te weten wat het effect is om mensen van onbewust onbekwaam naar bewust (on)bekwaam te leiden. Overigens heb ik als gevolg van haar praatje maar besloten om een keer een training van haar bij te gaan wonen. Hoewel ik als professioneel werkzoeker toch hoop niet al teveel nieuwe inzichten te krijgen.

Verder deed Olivier ook nog een opvallende uitspraak; namelijk dat LinkedIn gebruikt zou kunnen worden door werkgevers om te zien hoe het met de door- en uitstroom is gesteld. Nu ga ik ervan uit dat grote(re) werkgevers al een HRMS tot hun beschikking hebben en dus in staat (zouden moeten) zijn de in-, door- en uitstroom te ‘managen’. Dus zegt Olivier hier nu dat naast het veroveren van de ATS-markt LinkedIn ook richting HRMS wil gaan migreren? Dat zou toch wel een bijzonder interessant nieuwtje zijn…

Geef een reactie

2 Comments