De kerstboom die AamigoO Group heet

Logo en logotype AamigoO Group AamigoO Group NV heeft vandaag de voorlopige resultaten over 2011 bekendgemaakt. En volgens het persbericht bestaat AamigoO Group uit Corso Source+ en AamigoO Services. Alleen is de huidige werkelijkheid ondertussen iets complexer, met name door een aantal recente ontwikkelingen.

Zo heeft AamigoO Group volgens het persbericht een kantoor geopend in San Franscisco en tegelijkertijd zichzelf gerebranded als REVL. Maar dat niet alleen; REVL is niet voor 100% eigendom van AamigoO Group maar voor slechts 87,5%. Wat vanzelfsprekend de vraag oproept wie de resterende 12,5% van de aandelen in REVL bezit(ten).

REVL?
En wat is REVL eigenlijk? Nou, volgens het persbericht:

REVL is een online platform dat mensen de mogelijkheid biedt een persoonlijk ‘merk’ en carrièrepad te ontwikkelen.

Zoeken op REVL levert op dit moment overigens nog slechts een holding page op:

Holding page REVL 

Dus er zal nog geduld moeten worden geoefend voordat hier wat te zien zal zijn. De hoeveelheid geduld en de duur ervan is helaas onbekend…

Overige ontwikkelingen
Verder heeft AamigoO Group recent de voorgenomen verwerving van 50% van de aandelen in Peerz BV gemeld (met optie op uitbreiding tot 90%) alsmede de mogelijke volledige overname van Adver-Online BV. Daarmee wordt de kerstboom die AamigoO Group heet dus nog een stukje uitgebreider dan die volgens de KvK nu al is:

Concernrelaties AamigoO Group 

Kan iemand hier nog wijs uit worden? En komen Peerz en Adver-Online dan onder AamigoO Holding BV te hangen of onder AamigoO Services BV?  En waar past REVL in deze opsomming thuis?

AamigoO Services
En wat is AamigoO Services BV eigenlijk? Het persbericht meldt hierover het volgende:

AamigoO Services is het nieuwe internetportaal dat werknemers en werkgevers bij elkaar brengt. Voor
werknemers biedt AamigoO de mogelijkheid om zich in te schrijven voor fulltime banen, parttime banen en opdrachten. Voor opdrachtgevers biedt AamigoO de mogelijkheid te zoeken in een database met fulltimers, parttimers en ZZP’ers. Vervolgens kan er voor worden gekozen de werknemer direct zelf in dienst te nemen of deze via AamigoO te gaan payrollen.

Dat klinkt in ieder geval als een mogelijke kruisbestuiving met Corso en Source+.

Het internetportaal AamigoO Services ziet er op dit moment zo uit:

image

Volgens de nieuwspagina is AamigoO Services medio januari van dit jaar gelanceerd met de volgende doelstelling:

De eerste release op het domein www.aamigooservices.nl heeft plaatsgevonden en de eerste presentaties bij bestaande en potentieel nieuwe klanten staan ingepland. AamigoO heeft grote plannen met het uitzendplatform. Het platform biedt klanten de mogelijkheid om direct kandidaten te selecteren en te contracteren op een unieke manier, community based matching noemt AamigoO dit. Het platform kan ingezet worden als ondersteunend instrument bij outplacement of bij het elders inzetten van collega’s waarvoor de klant tijdelijk geen werk heeft. Uniek aan het platform is dat het gebruik van bovenstaande basis functionaliteit gratis beschikbaar wordt gesteld aan de klant en het reeds aanwezige grote aantal kandidaten op zoek naar een baan of een project.

De functionaliteit zit achter een inlog, dus er valt hier verder niet veel te beleven. Community based matching klinkt echter als een enorme hyperbole, dus ik ben bijzonder benieuwd wat hier nou eigenlijk achter zit. Eens kijken of ik een loginnetje ergens kan lospeuteren… Want een online uitzendplatform is natuurlijk bijzonder interessant

Maar tot op dit moment zijn de wegen van AamigoO Group nog altijd ondoorgrondelijk…

Geef een reactie

36 Comments
  • K. Lant
   says:

   Geen antwoord op mijn vraag dus.

   Al meer dan 10 jaar verzorgen Corso en Source uistekende diensten voor mijn organisatie. Voor mij is er geen reden om aan te nemen dat dit in de toekomst niet meer hey geval zal zijn.

   “a lot to do about nothing” 

   • A
    says:

    Je bent wellicht wat te naief. De contracten tussen Corso en ZZP-er zijn nu niet zo prettig dat ZZP-ers daar willen blijven. Het probleem is dat men niet anders kan door hun contract.
    Er lopen niet voor niets standaard een aantal juristen rond waar mee gezwaaid wordt.
    De gehele Avantus groep hangt onder The Great Box Company wat weer een bovenliggende BV/Holding heeft genaamd United International Management.
    Laten we duidelijk stellen dat het personeel echt totaal geen weet heeft van wat er exact gaande is op hoger niveau. Sterker weet het hogere niveau dat boven het personeel staat (M.C. Wienbelt en consorten) niet eens wat er boven hun pet gebeurt.

    Het is niet voor niets een Kerstboom genaamd. Een BV/Holding hoeft maar problemen te krijgen of moeilijk te doen en je ziet wat er gebeurt!

 • A
  says:

  @ Lant
   
  Het gaat niet zo zeer om de 2 miljoen, hoewel dit vreselijk veel geld is, maar meer om het principe van de organisatie. Dat er druk gezocht moet worden naar volwassen persoonlijkheden binnen deze organisatie lijkt meer dan duidelijk gezien de berichten. Mensen die geen verantwoordelijkheden nemen op de momenten dat dit gewenst zou zijn of eventueel noodzakelijk, alleen hun eigen hachje en geld telt.
  Daarbij komt dat de ZZP-er ten alle tijden last heeft van deze organisatie gezien het de Corso mentaliteit betreft, zie hun algemene overeenkomst die de ZZP-er sluit met deze club. Een wurgcontract is alleszins nog voorzichtig uitgedrukt, maar dat is wel waar de mens over het algemeen niet naar kijkt, de voorwaarden. Dit is tevens de reden dat J-Merce juist beslag heeft laten leggen op deze aandeelhouders, die hebben deze mentaliteit nu eenmaal.
  Ook de klant kan hier last van krijgen als er gerommel in een dergelijke organisatie ontstaat zoals nu. Onzekerheid over geleverde diensten, etc.
  Dan hebben we het nog niet gehad over de personen die dit aandeel op de beurs willen kopen, dan wel de ABN Amro die hun de 25 miljoen heeft versterkt voor de overname en oud eigenaar van Soest die er nog met 2,5 miljoen in zit als lening.
  Ik zou Google maar eens goed raadplegen, dan weet je ook wat voor een vreemde zaken zich voordoen in blokken met aandelen om vreemde tijdstippen.

  Groot doen lijkt lastiger voor ze te worden, zich groot houden is al mislukt.

 • K. Lant
  says:

  Waar Gaat dit nu om? 2 miljoen euro en een paar grote ego’s.

  Los het op als een stel volwassenen A.U.B.

  AamigoO, Source, of Corso? Wie kan mij vertellen of de klant/ZZP-er hier last van heeftt of krijgt en hoe?

 • AL
  says:

  Jazeker mooi jaarverslag – goed gedaan Mazars – ook accountants voor Value8 trouwens. Lees niets terug over beslag van 2.0m – wel bijzonder als jij volgens IFRS regels werkt. Ook iets over 20% aandelen Source+ verpand … ? Mis totaal een risicoinschatting.

 • A
  says:

  @Daan
  Dat ligt er maar aan hoe je het bekijkt, want door de shares die iedereen heeft kan iedereen aangesproken worden op “het touwtjes trekken” wanneer het mis gaat. (dat gebeurt nu dus al door J-Merce)
  Er is momenteel een nieuwe Directie, een partij die al eerder bekend was gezien de loopjongens daar al eens geweest zijn in de afgelopen tijd, lees vorig jaar.

  Wat men probeert is een solide aangestuurde organisatie in de looks op te zetten met behoudt van shares voor Sleeman, Albinus, Wienbelt, Rodijk, Value8 en nog wat van die mannen en vennootschappen/BV’s, zoontjes van, bekenden van de Golfclub ?

  Bovenstaand is de stoelendans die al in de tijd van Corso gespeeld werd en pas echt begon toen AamigoO Source ineens overgenomen had, of was het nou andersom, of had AamigoO (of nu eens REVL in de US) nooit in deze desastreuze situatie gezeten als men niet had geroepen dat het Source overgenomen had terwijl dat eigenlijk nog moest blijken te lukken (reverse takeover). Corso was een rommel, Source werd een rommel omdat oud-Corso mensen er zich na de AamigoO overname mee begonnen te bemoeien.

  Een Randstad, Adecco, USG, etc. heeft dit echt beter gereld met gerenommeerde partijen en interne personen.
  Cowboys worden ze genoemd. Insiders weten precies wie, op internet blijkbaar ook.

   

 • A
  says:

  @M, degene die aan de touwtjes trekt is al bekend, ook hier en ook op andere websites genoemd. Deze persoon heeft ook een Linkedin profiel.
  En wat dan nog ? Medio Juni moet iedereen ineens geloven dat het allemaal in kannen en kruiken is ? Geloofwaardigheid verdien je, dat krijg je niet zomaar.
  De reputatie van iemand die dergelijke loopjongens in dienst neemt is net zo erg, of des te erger, gezien de feiten die er momenteel plaats vinden en in het verleden plaats gevonden hebben.

 • Cees
  says:

  Met de dag wordt het vager en vager.
  Een van de F5 Capital aandeelhouders is 100% eigenaar van PJAO en indirect heeft F5 en haar leden dus 72% belang in Aamigoo. De aandelen die F5 van de hand gedaan heeft zijn rechtstreeks in de pocket van F5 aandeelhouder en PJAO gekomen. Ik kan niet begrijpen dat de waakhonden hier geen stokje voor steken. Misleiding heet dit alles.

 • M
  says:

  Helaas moet dit alles publiekelijk uitgevochten worden aangaande Aamigoo genoteerd staat. De naam van degene die aan de touwtjes trekt en vorm geeft aan de Aamigoo Group is hier nog niet gevallen. Slechts de loopjongens en de oud directieleden worden vernoemd. Medio juni zal er e.e.a. duidelijk worden over de directie. Vooralsnog dienen de interne kwesties opgelost te worden.

 • A
  says:

  Maarten Wienbelt is de man die er bij Corso uitgetrapt werd met een miljoen als claim aan zijn broek omdat hijzelf Source (samen met zijn apen) over wilde nemen, in plaats van dit voor Corso te verzorgen. De eigenaar van de holding waar Corso weer onder hing kreeg hier lucht van en verzocht dhr. Wienbelt om een aantal zaken, waaronder zijn aandelen in Corso te verpanden.
  Maarten Wienbelt is ook de man die met de meest exotische functieomschrijvingen te werk gaat, deze wekelijks aanpast op zijn linkedin profiel. Deze twijfelachtigheid kan wellicht de reden zijn waarom het met de Apenheul ook niet zo wil lukken.
  Het is bekend dat een aantal bedrijven hem liever zien gaan dan komen, hij heeft wel naam gemaakt blijkbaar.
  Bas is al enige tijd bij Source weg, totaal afgezwaaid. Geen slechte keus.
  J-Merce is een kwestie van Google.
   

 • amigo
  says:

  en wie is Maarten Wienbelt? Waar is Bas – vorige eigenaar van Source? Wie is J-Merce Holding en waar gaat deze geschil over?  wil weten als aandeelhouder maar …

 • Bart S
  says:

  @A

  Of de kvk loopt achter als het op informatievoorziening aankomt of de bij de AFM aangegeven stock drain heeft nog niet plaatsgevonden. Vreemd is het wel ja en waarom zouden de jongens achter Aamigoo geloofwaardig over willen komen blijft de vraag? Er is slechts 3% free float van de aandelen dus de koerswaarde kunnen zij zelf reguleren. 

 • Bart S
  says:

  Wat een verhaal van Marc Drees. A zeggen maar geen b. Ieder beursegenoteerd club bestaat uit legio BV’s. Bovenstaande reacties zijn mijn inziens puur stemmingmakerij.

  Volgens de KVK de info wie er nu werkelijk achter Aamigoo zit. Zo moeilijk is het allemaal niet.

  F5Capital
  71,60% + 5,45%
  E. Prijden  
  P. Rodijk 
  D. Albinus
  K. Bekkering 
  B. Sleeman 

  Value8 
  19,95%

  Free Float stocks
  3% 

 • A
  says:

  Weinig positieve feiten inderdaad.
  Het is wel duidelijk dat men hier druk meeleest gezien de aamigoo.nl ineens doorlinkt naar de website van de obscure group.
  Ondoorgrondelijk ? Verbazingwekkend vreemd beter gezegd.
   
   
   

 • Dennis R
  says:

  Ik heb het geluk gehad om met een van de “aandeelhouders” gewerkt te hebben en kan me na deze ervaring niet voorstellen dat men deze persoon serieus neemt. Paar van de feiten:

  altijd mooie verhalen maar nooit geld om deze plannen uit te voeren
  9 van de 10 x te laat op afspraken
  zich voordoen als de jonge gast die miljoenen heeft maar ondertussen rondrijden in een auto die niet van hem is
  Nooit betalen voor een lunch en altijd dezelfde smoes gebruiken “shit ben mn creditcard vergeten, schiet jij even voor… ”

  Enz enz enz…..

  Wanneer gaat de rest van de wereld nu een inzien dat we hier te maken hebben met een stelletje oplichters. Doe een simpele test en benader eens de bedrijven waar ze hiervoor hebben gezeten en vraag naar referenties….

  Succes daar in San Francisco!!

 • Kees
  says:

  Waarom horen we niks meer over de overname van adver? Bij een beursgenoteerde organisatie dient men de voortgang toch te melden.

 • Quintin
  says:

  De jonge jongens die naar voren worden geschoven beginnen zelf te geloven dat ze onze lieve heer zelf zijn….. Daarnaast zijn ze aan elkaars stoelpoten aan het zagen om zodoende een wit voetje te halen bij de echte eigenaar! Binnen 6 mnd staan deze jongens op straat…. Ze doen namelijk helemaal niets

 • A.K.
  says:

  Het is inderdaad een volledig obscure huls.
  Mensen die zeggen aandelen te hebben, mensen die denken aandelen te hebben, mensen die functieomschrijvingen bedenken en vooral mensen die aan zelfverrijking willen doen door weer andere mensen gouden bergen te beloven.
  Ze zijn druk bezig met roze apen op fietsen te plakken, goodies te verzinnen en weer iets als REVL te bedenken. De zo gezegde dierentuin na overname lijkt er flink op los te paren.
  De enige share die ik me kan bedenken is de overige 12,5% welke ligt bij Boyd Sleeman, Dennis Albinus (en heel misschien Koen Bekkering, hoewel hij mij slimmer lijkt dan de rest) voor het opzetten van REVL in de US.
  De services pagina van AamigoO is niet wat men aan het ontwikkelen is, deze ontwikkeling is des te erger. Gebaseerd op een niet geschikte code taal, sterk verouderde bestaande code die voor iedereen te downloaden is, is hun basis gemaakt door club X.
  Een beetje handig persoon kan buiten de .htaccess beveiliging van aamigoo.nl om zien wat de basis is. Hierbij in acht nemend dat Peerz daar ook in moet, en de rest, is het weer een lekker stukje ongeregeld zoals niemand weet van elkaar wat ze daar doen en zo plakt men alles maar aan elkaar.
  Deze club denkt alles te kopen en zo de Randstad en nog wat van die partijen uit de markt te stoten. Ze zijn hun eigen hype al voorbij zoals het lijkt.
  Broodje Aap verhaald dus die club.
   

 • K.A.
  says:

  Wanneer je naar de twitter accounts kijkt van de zichzelf noemende aandeelhouders van deze club valt mij op dat er een hoop geschreeuw is geweest eind 2011 over verschillende zaken die de recruitment wereld zouden gaan veranderen maar nu laten ze bijna niks meer van zich horen……

  @erwin, is Dennis Albinus aandeelhouder? mocht ie willen……

 • Harry K.
  says:

  En met de heer E. van de Steeg (Mister Vivenda himself) die volgens de kvk aan de knoppen draait bij AamigoO Holding. Als dat idd maar goed gaat! Beleggers kennen zijn reputatie inmiddels incl de consorten die erbij horen. Google en u zult vinden……

 • Erwin
  says:

  Het is en blijft een lege huls…. Grappig dat ik nergens iets lees over Dennis Albinus terwijl op zijn linkedin profiel staat dat hij aandeelhouder is van deze club. Gezien zijn verleden kan ook dit alleen maar uitdraaien op een flop…. Wie weet meer van deze club??